Benzema ve Kante'nin takımı FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda tur atladı

Suudi Arabistan Ligi Manchester City Suudi Arabistan UEFA Şampiyonlar Ligi
Benzema ve Kante'nin takımı FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda tur atladı
FOTOĞRAF: AA

FIFA Dünya Kulüpler Kupası açılış maçında kadrosunda Karim Benzema ve N'Golo Kante'yi de bulunduran El-Ittihad, Auckland City'yi 3-0 yenerek 2. tura yükseldi.

Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yaptığı 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ilk maçında Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El-Ittihad, Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Auckland City'yi (Yeni Zelanda) 3-0 yendi.

FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonları ile ev sahibi kontenjanından son lig şampiyonunun mücadele ettiği organizasyonda, ilk tur açılış maçı oynandı. Kral Abdullah Spor Kenti Stadı'ndaki maçta El-Ittihad, Auckland City'yi ağırladı.

BENZEMA VE N'GOLO KANTE SAHNE ALDI

Maçın golleri, 29. dakikada Romarinho, 34. dakikada N'Golo Kante, 40. dakikada Karim Benzema'dan geldi ve maçı 3-0 kazanan El-Ittihad, ikinci tura çıktı.

Karim Benzema bu sezon El-Ittihad formasıyla tüm kulvarlarda çıktığı 16 karşılaşmada 10 gol, 4 asistlik performans ortaya koydu.

Bu turu geçen El-Ittihad, ikinci turda Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Mısır'ın El-Ehli takımının rakibi oldu.

Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek organizasyona, Cidde kentindeki Kral Abdullah Spor Kenti ve Prens Abdullah el-Faysal stadyumları ev sahipliği yapıyor.

Organizasyonda, El-Ittihad, Auckland City ve El-Ehli'nin yanı sıra Manchester City (İngiltere), Fluminense (Brezilya), Urawa Red Diamonds (Japonya) ve Leon (Meksika) yer alıyor.

Turnuvaya yarı final aşamasından başlayacak takımlardan Fluminense, ilk maçına 18 Aralık Pazartesi; UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Manchester City ise 19 Aralık Salı günü çıkacak.

Kaynak: AA