Fransa'da dramatik son! Sevilla Avrupa kupalarına havlu attı

UEFA Şampiyonlar Ligi Arsenal
Fransa'da dramatik son! Sevilla Avrupa kupalarına havlu attı
FOTOĞRAF: Reuters

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda son hafta maçında Sevilla'yı 90+5'te bulduğu golle 2-1 mağlup eden Lens, grubu 3. sırada bitirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun 6. ve son hafta karşılaşmasında Lens ile Sevilla karşı karşıya geldi.

Bollaert-Delelis Stadyumu'nda oynanan ve grubu 3. bitirmek adına kritik önem taşıyan mücadelede Lens, Sevilla'yı 2-1 mağlup etti.

Fransız ekibine galibiyeti getiren golleri 63. dakikada penaltıdan Przemyslaw Frankowski ve 90+5'te Angelo Fulgini kaydetti.

Sevilla'nın tek sayısını ise 79'da penaltıdan Sergio Ramos kaydetti.

Lens bu sonuçla puanını 8 yaptı ve grubu 3. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmeye hak kazandı, 2 puanda kalan Sevilla'nın ise Avrupa macerası sona erdi.

SERGIO RAMOS TARİHE GEÇTİ

79. dakikada penaltıdan attığı golle takımının müsabakadaki tek sayısını kaydeden Sergio Ramos ise tarihe geçti.

37 yaşındaki deneyimli stoper, Gerard Pique ve Roberto Carlos'u geride bırakarak 17 golle Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü savunma oyuncusu oldu.

ARSENAL ZİRVEDE BİTİRDİ

B Grubu'ndaki bir diğer maçta ise daha önceden gruptan çıkmayı garantileyen iki ekibin mücadelesinde PSV Einhoven ile Arsenal kozlarını paylaştı.

Philips Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada PSV Eindhoven ile Arsenal 1-1 berabere kaldı.

PSV Eindhoven'ın golünü 50. dakikada Yorbe Vertessen kaydederken İngiliz ekibinin sayısı ise 42. dakikada Eddie Nketiah'dan geldi.

Arsenal topladığı 13 puanla grubu zirvede bitirdi ve son 16 turu için yapılacak olan kura çekimine seri başı olarak katılmayı başardı. Puanını 9 yapan PSV Eindhoven ise grubu 2. sırda tamamladı.

Kaynak: Haber Global TV