Futbol dünyasından bir yıldız daha kaydı! Efsane stoper Giorgio Chiellini'den emeklilik kararı

İtalya Serie A Juventus
Futbol dünyasından bir yıldız daha kaydı! Efsane stoper Giorgio Chiellini'den emeklilik kararı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Juventus ve İtalyan futbolunun efsane isimleri arasında yer alan Giorgio Chiellini 39 yaşında futbolu bırakma kararı aldığını duyurdu.

İtalyan futbolunun yetiştirdiği gelmiş geçmiş en iyi savunmacılardan birisi olarak kabul edilen Giorgio Chiellini emeklilik kararı aldı.

İtalyan savunmacı, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada futbola ithafen bir mesaj yayınladı. Chiellini yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Hayatımdaki en güzel ve en heyecan verici yolculuk oldun. Her şeyim oldun. Seninle eşsiz ve unutulmaz bir yolculuk yaptık. Ama şu anda yeni bir maceraya başlama zamanı. Yeni zorluklarla mücadele etme ve daha önemli ve heyecan verici bir sayfa yazma zamanı."

Deneyimli futbolcu kariyeri boyunca Livorno, Fiorentina ve Juventus gibi kulüplerde forma giydi.

Chiellini son olarak 2022 yılında transfer olduğu MLS ekiplerinden Los Angeles FC'de forma giymişti.

İtalyan stoper 17 yıl boyunca formasını giydiği İtalya Serie A'nın dev ekibi Juventus'ta kulüp efsanesi haline geldi ve adeta kazanmadık kupa bırakmadı.

KAZANMADIK KUPA BIRAKMADI

Giorgio Chiellini kariyeri boyunca 9 İtalya Serie A, 5 İtalya Kupası, 5 İtalya Süper Kupası, 1 Avrupa Şampiyonası, 1 MLS Kupası kazanma başarısı gösterdi.

Chiellini kariyeri boyunca 710 resmi karşılaşmada forma giydi ve bu müsabakalarda 44 gol, 29 asistlik performans ortaya koydu. Chiellini 561 kez formasını giydiği Juventus kulübünün de efsaneleri arasında yer alıyor.

İtalyan milli takımının da değişmez isimleri arasında yer alan Chiellini Gök Maviler'de 117 kez sahaya çıktı ve 8 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Kaynak: Haber Global TV