Ancelotti yine üzecek: Bellingham'ın yokluğunda da Arda Güler'i düşünmüyor

Carlo Ancelotti Arda Güler İspanya La Liga
Ancelotti yine üzecek: Bellingham'ın yokluğunda da Arda Güler'i düşünmüyor

Real Madrid'de Almeria maçında sarı kart görüp cezalı duruma düşen Jude Bellingham, Las Palmas karşısında görev yapamayacak. Peki yerinde kim oynayacak?

İspanya La Liga'da Almeria'yı güç bela yenen Real Madrid üstüne bir de Jude Bellingham'ı kaybetti.

Bu sezona damgasını vuran İngiliz futbolcu sarı kart cezalısı durumuna düşerken yerine kimin oynayacağı merak ediliyordu.

Bellingham'ın yokluğunda pozisyona en uygun iki isim Brahim Diaz ve Arda Güler olarak gösteriliyordu.

Son 3 maçtır Ancelotti tarafından kenarda unutulan Arda Güler'in şansı az görülüyordu. Nitekim öyle de oldu. İtalyan hoca tercihini Brahim Diaz'dan yana yaptı. Ancak Brahim'in Bellingham'a verilen rolü mü yapacağı yoksa taktikte değişiklik mi olacağı henüz net değil. Antrenmanlar sonucu konumu da netleşecek.

Bellingham hücum gücünün yanı sıra savunmaya katkısıyla da takımın vazgeçilmezi olmuştu. Brahim'in savunma katkısı eksik, bu yüzden rolde bir düzenleme yapılabilir ve diğer orta saha oyuncularının üzerindeki yük artabilir.

Bellingham, Real Madrid formasıyla 17 maçta 73 top kaptı. Yani maç başına 4,29 top kazanıyor. Bu istatistikleriyle Valverde ve Kroos'un ardından takımın en iyi 3. ismi.

Brahim Diaz ise takıma daha çok enerji katan isim oldu. 4 maçta 6 gol kaydetti. Başta takımdan gönderileceği konuşulurken sakatlıkların peş peşe geldiği dönemde takıma ciddi katkı sağladı ve takımın 12. oyuncusu kabul ediliyor. Bellingham'ın doğal yedeği sayılıyor. Toplam 23 maçta forma giydi ancak aldığı süre 1000 dakikanın altında.