"Hakan Çalhanoğlu, Rodri'den sonra dünyanın en iyi '5' numarası!"

İtalya Serie A Hakan Çalhanoğlu Inter
"Hakan Çalhanoğlu, Rodri'den sonra dünyanın en iyi '5' numarası!"
DepoPhotos

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden olan Alessandro Costacurta, Inter forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

30 yaşına girmesine günler kala Hakan Çalhanoğlu kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor.

1994 yılında Almanya'nın Mannheim kentinde doğan Hakan Çalhanoğlu'nu değerlendiren İtalyan futbol efsanesi Alessandro Costacurta "O, Rodri'den sonra dünyanın en iyi orta saha oyuncusu" diyor.

Çalhanoğlu birkaç sezon önce Milan'dan ayrılarak Inter'e geçtikten sonra regista rolünde kendini geliştirdi ve 5 numaraya evrilerek takımının lideri oldu.

11 gol ve 3 asistle oynayan Hakan'ın gollerinin çoğu penaltıdan ancak şutlarıyla da çok etkili. Penaltılarda harika. Inter'e geldiğinden bu yana 14'te 14 yaparak günümüzde kimsenin ulaşamadığını yapıyor.

HAKAN HER ŞEYİ YAPIYOR

Çalhanoğlu sadece gol atıp asist vermiyor. Hakan çok şey yapıyor. Onu sahanın her alanında görebilirsiniz. Koşuyor, koşturuyor. Milan'da iyi olduğunu zaten göstermişti, şimdi ise çok iyi. Arrigo Sacchi onun için "takım oyuncusu" diyor.

Bundesliga'da Hamburg ve Leverkusen formasını giymeye başladığından beri kendini çok geliştiren Hakan, orta-uzun mesafeden şutlar çeken bir oyun kurucuydu. Milan'da da bunu yaptı ancak süreklilik sorunu vardı. Bu kadar yetenekli bir oyuncu için az çalışıyordu, bir 10 numaraydı.

Ancak ne zaman ki Inzagi'nin kanatları altına girdi, işte o zaman her şey değişti. Önce içte oynadı sonra regista oynamaya başladı. Brozovic'in sürekli sakatlanması Hakan'ın şansı oldu. Sonra Brozovic gitti ve dümene Hakan Çalhanoğlu geçti. Inter'de bir şey başlıyorsa onu Hakan başlatıyor.

ERIKSEN DETAYI

Milli futbolcumuzun Inter'e gelmesinde Eriksen'in Dünya Kupası'nda yaşadığı kalp sorunun büyük etkisi var. Bu olayın üzerine Inzaghi, Milan'dan ayrılacak olan Hakan Çalhanoğlu'nu getirilmesini istedi. Aslında Inter scout ekibi zaten ezeli rakiplerinden onu çalmayı planlıyordu ve böylece her şey netleşti.

Peki Hakan Çalhanoğlu, sahada gördüğü Hakan için ne söylüyor?

"Inter'de 3. yılımdayım. Harika bir aile bulduğumu söyleyebilirim. Onlar en iyisi, burada herkesin kocaman yüreği var. Benim için takım, ev ve aile ile eş anlamlıdır."

Hakan Çalhanoğlu, Türkiye milli takımında da başka bir İtalyan'ın, Vincenzo Montella'nın kanatları altında.

Montella Hakan için "Son yıllarda kendini çok geliştiren bir futbolcu, arkasındaki üç defans oyuncusuyla Inter'de kendine yeni bir pozisyon buldu, ligin en iyileri arasında" ifadelerini kullanıyor.

Hakan Çalhanoğlu böyle devam ederse 2023 gibi 2024'te onun yılı olur. Hem Inter'e hem de Türkiye Milli Takımı'nın vazgeçilmez lideri olur.