LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı: LGS sınav sonuçları öğrenme

HABER MERKEZİ
MEB LGS Milli Eğitim Bakanlığı
LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı: LGS sınav sonuçları öğrenme

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı. LGS sonuç ekranında adayların sınavdan elde ettikleri toplam puanlar ve doğru-yanlış cevap sayıları yer alacak. Peki LGS sınav sonuçları 2024 açıklandı mı? MEB LGS sınav sonucu nereden öğrenilir?

MEB'den son dakika ''LGS sınav sonuçları'' ile ilgili açıklamalar takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinde erişime açıldı.

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

"Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.

lgs sonuç

Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak. Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.

LGS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

TERCİH SÜRECİ HAKKINDA

Bugün açıklanacak sınav sonuçları öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.