Aslında böyle tüketilmesi gerekiyormuş! Yıllardır soğan yerken bu hatayı yapıyormuşuz...
Uzmanlar tarafından açıklanan sağlıklı yaşam tavsiyeleri kapsamında pek çok gıdayı yanlış şekilde tükettiğimiz açığa çıkmaya devam ediyor. Aslında soğanın doğru tüketimi bildiğimizden çok daha farklıymış.
Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda pek çok yanlış bilinen doğru açığa çıktı. Hala devam eden çalışmalar sağlıklı olduğunu düşündüğümüz gıdaları tüketirken yaptığımız hataları ortaya koyuyor. Aslında soğan tüketirken yaptığımız bir hata bütün besin değerlerinin yok olmasına yol açıyormuş.
Doğal bir antibiyotik kaynağı olan ve vücudun hastalıklara karşı direncini artıran soğanın özellikle kış aylarında tüketimi tavsiye ediliyor. Ancak soğanın içeriği sağlıklı besin değerlerinden yararlanabilmek için doğru tüketim şeklini de bilmek gerekiyor. İşte soğan tüketirken bütün besin değerlerine yok etmesine yol açan o hata:
Haber: Yunus Emre Kılıç / Haber Global
SAĞLIK HABERLERİ
YAŞAM HABERLERİ
Kaynak: Haber Global TV