Sabah kahvaltısına renk katıyordu! Meğer ekmeğe sürülen krem peynir bakın sağlığa nasıl zarar veriyormuş
Sabaları kahvaltıda severek tükettiğimiz ve ekmeğe sürerek yediğiniz krem peynirler ile ilgili yapılan çalışmalar sağlık açısından zararlı olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar krem peynir üzerinde yapılan çalışmalar ile sağlık açısından ciddi zararları olduğunu açıkladı.
Ekmeğe ve hamur işlerine sürülen peynirler peynir tüketimine farklı bir bakış açısı kazandıran gıda ürünleri olmaları ile pek çok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Öyle ki kahvaltı sofralarına renk katan bu ürünler sıklıkla tercih ediliyor. Ancak uzmanlar tarafından yapılan çalışmalara göre sürülebilir peynirlerin sağlık açısında bazı zararları bulunuyor.
Yapılan çalışmalara göre krem peynir gibi sürülebilir peynirlerin tüketimi özellikle kadınlarda ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkarıyor. Uzmanlar tarafından tavsiye edilmeyen bir tüketim ürünü olan krem peynirin insan sağlığı açısından zararları şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Kahvaltılarda ekmeğe ya da hamur işi gıdalara sürülerek tüketilen krem peynirlerin kanser riskini artırdığı uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar ile ortaya konuldu. Roswell Park Kanser Enstitüsü tarafından yürütülen bir çalışmada 3 binin üzerinde kadının 11 yıl boyunca süt ürünleri tüketimi gözlemlendi.
Yapılan gözlemler sonucunda ise krem peynir ve cheddar peyniri tüketimlerinin kadınlarda meme kanseri riskini yüzde 53 oranında artırdığı sonucu elde edildi.
Süt ürünlerinin içerisinde IGF-1 adı verilen bir büyüme hormonu bulunuyor. Bu hormonun yüksek miktarda alınması ise kanser riskini ciddi oranda teşvik ediyor. Yüksek miktarda IG-1 hormonu içeren krem peynir ve cheddar peynirlerini tüketmek ise bu nenle kanser riskini yüzde 53 artırabiliyor.
Öte yandan ise yoğurt tüketen kadınların meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 39 oranında azaldığı da gözlemlendi. Süt ve süt ürünlerinin doğru ve sağlıklı şekilde tüketimi kanser riskini ciddi oranda etkileyebildiği de bu şekilde ortaya konulmuş oldu.