Alo 184 Koronavirüs Danışma Hattı nedir?

Koronavirüs taşıyor muyum diye tedirgin olan vatandaşlar için Koronavirüs Danışma Hattı Alo 184 hizmet verecek. Vatandaş eğer bazı belirtiler gösteriyorsa hastanelere gitmeden bu hattı arayarak yönlendirme alabilecek.

Hasta için ateşi varlığında, yaş durumu, öksürük nefe sarlığı gibi bulgularla geliştirilen algoritmada vatandaş herhangi bir koronavirüs taşıyor muyum durumunda sağlık kurumuna başvurmak yerine Alo 184'ü arayarak, yapması gerekenin ne olduğun, evde kalarak, maske takıp takmaması gerektiğini, veya bir sağlık kurumuna başvurup başvurmayacağını veya kendisini evde izole etmesi gerektiği konusunda oluşturulan algoritma çerçevesinde bu danışma hattından öprenebilecek.

Daha önce SABİM hattı olarak kullanılan Alo 184, bugünden itibaren Koronavirüs Danışma Hattı olarak kullanılacak.

ALO 184'Ü KİMLER ARAYABİLİR?

Kendinden koronavirüs belirtileri olduğunu düşünen, bu nedenle endişe duyan fakat hangi hastaneye gideceğini bilemeyen vatandaş, Alo 184 Koronavirüs Danışma Hattı'nı arayarak buradaki koronavirüs salgını hakkında bilgi sahibi olan sağlık personeli tarafından yönlendiriliecek.  

ALO 184 KORONAVİRÜS DANIŞMA HATTI NE ZAMAN ÇALIŞACAK?

Sağlık Bakanı Koca, Alo 184 Koronavirüs Danışma Hattı'nın en geç 1-2 gün içinde, muhtemelen de yarın (14 Mart 2020 tarihinde) vatandaşa hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

koronavirüs danışma hattı