Küvet sahnesiyle olay olan Sen Çal Kapımı dizisine RTÜK'ten ceza geldi!

Hande Erçel Kerem Bürsin Sefirin Kızı Kırmızı Oda Sen Çal Kapımı
Küvet sahnesiyle olay olan Sen Çal Kapımı dizisine RTÜK'ten ceza geldi!

Kerem Bürsin ve Hande Erçel'in başrolünde yer aldığı Sen Çal Kapımı dizisi, masaj, jakuzi ve duş sahnelerinin müstehcen nitelikte olması nedeniyle RTÜK'ün engeline takıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV'nin izleyici tarafından ilgiyle izlenen Sen Çal Kapımı ve Baraj dizilerine ekrana getirdikleri sahnelerden dolayı ceza kesti.

Kerem Bürsin ve Hande Erçel'in başrollerde oynadığı Sen Çal Kapımı dizisindeki Eda ve Serkan'ın küvet sahnesi olay olmuştu. RTÜK, diziye "Türk aile yapısına aykırı olduğu" gerekçesiyle idari para cezası uyguladı.

Küvet sahnesiyle olay olan Sen Çal Kapımı dizisine RTÜK'ten ceza geldi! - Resim : 1

 RTÜK CEZA YAĞDIRDI

TV 8'de yayımlanan "Kırmızı Oda" dizisini inceleyen üst kurul, dizide annesi tarafından küçük bir kız çocuğuna yönelik yoğun fiziksel ve psikolojik şiddete başvurulduğu gerekçesiyle sorumlu yayıncılık anlayışının yok sayıldığı görüşüne vardı ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'daki yayın ilkelerinin ihlali nedeniyle kanala para cezası uygulanmasına karar verdi. 

Küvet sahnesiyle olay olan Sen Çal Kapımı dizisine RTÜK'ten ceza geldi! - Resim : 2

BARAJ, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE SINIFTA KALDI

RTÜK, FOX TV'nin bir diğer dizisi Baraj'a ise, "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden nitelikte yayın yapıldığı" gerekçesi ile idari para cezası kesti.

Küvet sahnesiyle olay olan Sen Çal Kapımı dizisine RTÜK'ten ceza geldi! - Resim : 3

"Sefirin Kızı" dizisinde kadınlara yönelik baskıları teşvik eden, şiddeti özendirici veya kanıksatıcı sahnelerin yer aldığı gerekçesiyle Star TV'ye para cezası uygulanmasını kararlaştıran kurul, "Çukur" dizisindeki şiddet sahneleri ile "Arıza" dizisinde küfürlerin doğrudan duyulması, Türkçenin kaba ve düzeysiz kullanımı ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek sahneler nedeniyle de Show TV'ye idari para cezası verilmesine hükmetti.

Küvet sahnesiyle olay olan Sen Çal Kapımı dizisine RTÜK'ten ceza geldi! - Resim : 4

Kerem Bursin Hande Erçel Sen Çal Kapımı dizisi Kırmızı Oda dizisi Sefirin Kızı dizisi RTÜK