Erkan Kolçak Köstendil hakkında bilinmeyen gerçek! 18 yıl önce fenomen dizide rol almış...

Magazin Haberleri
Erkan Kolçak Köstendil hakkında bilinmeyen gerçek! 18 yıl önce fenomen dizide rol almış...

Çukur dizisinde canlandırdığı Vartolu karakteri ile hafızalarda yer edinen ünlü oyuncu Erkan Kolçak Köstendil hakkında bilinmeyen bir gerçek ortaya çıktı. Ünlü oyuncu Köstendil'in 18 yıl önce ekranları kasıp kavuran fenomen dizide rol aldığı ortaya çıktı.

Çukur dizisinde canlandırdığı Vartolu karakteri ile çok sevilen ve hafızalara kazınan Erkan Kolçak Köstendil, başarılı oyunculuk performansı ile kısa sürede büyük bir hayran kitlesine ulaştı.

Özel hayatını magazin basınından uzakta yaşamayı tercih eden Erkan Kolçak Köstendil'in yıllar öncesine ait kariyeriyle ilgili bilinmeyen detaylar da ortaya çıktı.

Erkan Kolçak Köstendil hakkında bilinmeyen gerçek! 18 yıl önce fenomen dizide rol almış... - Resim : 1

ERKAN KOLÇAK KÖSTENDİL'İN KURTLAR VADİSİ'NDE ROL ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

2003 yılında yayın hayatına Show TV ekranlarında başlayan Necati Şaşmaz, Oktay Kaynarca ve Gürkan uygun gibi isimlerin başrolünü paylaştığı Kurtlar Vadisi dizisinde Köstendil'in de yer aldığı ortaya çıktı.

Kurtlar Vadisi'nin sıkı takipçileri ile Köstendil'in dizide hayat verdiği karakterin dikkat çeken bir sahnesi olduğunu fark etti. İşte Erkan Kolçak Köstendil'in Kurtlar Vadisi'ndeki o sahnesi;

Erkan Kolçak Köstendil hakkında bilinmeyen gerçek! 18 yıl önce fenomen dizide rol almış... - Resim : 2Erkan Kolçak Köstendil hakkında bilinmeyen gerçek! 18 yıl önce fenomen dizide rol almış... - Resim : 3

ERKAN KOÇAK KÖSTENDİL KİMDİR?

Erkan Kolçak Köstendil, 16 Ocak 1983 tarihinde Bursa’da doğru. Lise yıllarında doğduğu şehrin takımı olan Bursaspor’da kalecilik yapan Erkan Kolçak Köstendil, futbolculuk kariyerini bırakarak oyunculuğa yöneldi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdi.

Tiyatro çalışmalarına Tuncay Özinel Tiyatrosu’nda başlayan oyuncu, AuT ve Karşı Cinsle Tanışma Sanatı isimli oyunlarda farklı karakterleri canlandırdı. Televizyonda ilk defa, 2005 yılında Kurtlar Vadisi dizisinin 4. sezonundaki “Galerici” rolünü canlandırdı; sinemaya ise ilk defa 2008 yılında Güz Sancısı filminde “nümayişçi” rolü ile başladı.

2009 yılında “Facebook dizisi” olarak bilinen Mukadderat adlı diziyi yazıp yönetti. Aynı yıl yayımlanan M.A.T adlı polisiye dizide “Emre” karakterini canlandırdı. Senaryosunu yazıp yönettiği Vakit adlı kısa film, 2010 yılında gerçekleşen Sinepark 4. Kısa Film Festivali’nde, Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali’nde, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller aldı.

SIÇRAMA NOKTASI: ULAN İSTABUL

Erkan Kolçak Köstendil’in kariyerinde sıçrama noktası ise 2014-2015 yıllarında Kanal D’de yayınlanan ve Karlos Nevizade karakteriyle başrollerinden biri olduğu “Ulan İstanbul” dizisi oldu.

Köstendil’in bu diziden sonraki adresi ise televizyon tarihinin önemli dizilerinden Muhteşem Yüzyıl: Kösem oldu.

Erkan Kolçak Köstendil, 2015-2016 yılları arasında ilk sezonu Star TV’de ikinci sezonu Fox TV’de yayınlanan bu dizide, Şahin Giray Han karakterini canlandırdı.

“VARTOLU SAADETTİN” İLE GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Kariyerinde yükselişe geçen Köstendil, 2017-2021 yılları arasında Show TV’de yayınlanan sevilen dizi Çukur’da Vartolu Saadettin/Salih Koçovalı karakterini canlandırdı ve buradaki rolüyle hayran kitlesini genişletti.

Çukur’un devam ettiği dönemde Köstendil 2018 yılında Müslüm filminde Pavyon Sahibi rolüyle konuk oyuncu olarak katılırken 2019 yılında Deveci Ali karakteriyle Türk İşi Dondurma filminin başrolünde yer aldı.

Köstendil son olarak 2022 yılında Bandırma Füze Kulübü filminde Necati karakteriyle başrolde yer alırken Netflix’te yayınlanan ve Hazar Ergüçlü ile başrollerini paylaştığı Gönül filminde yer aldı.

KALECİLİĞİ, OYUNCULUĞU VE YÖNETMENLİĞİ BİRLEŞTİREN ESER: 12 NUMARALI ADAM

Erkan Kolçak Köstendil’in kariyerinde önemli bir yer tutan eserlerinden biri “12 Numaralı Adam” adlı tiyatro oyunu. Köstendil, oyunun hem yazarı hem yönetmeni hem de oyuncusu.

İki perde 90 dakikalık oyunun tanıtım yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“Yıllarını aynı takımda geçirmiş bir kaleci …

Birkaç maç üst üste yediği hatalı goller nedeniyle yedek kalmış ve yıllar boyunca tekrar kaleye geçeceği günü beklemiştir… Kader onu kalesine belki de hiç top gelmeyecek bir maçta tekrar kaleye geçirir..

Bu 90 dakika onun ; geçmişini , yaşadıklarını , seçimlerini ve hayatı , seyirciyle beraber sorguladığı bir 90 dakikaya dönüşecektir…

Kaleci Erkan Kolçak Köstendil’den kalede kalmak, aile olmak ,yalnız kalmak , çizgilerin dışına çıkmak üzerine; seyircinin taraftara dönüştüğü bir oyun 12 Numaralı Adam.“

DİSKOGRAFİ

Erkan Kolçak Köstendil’in yer aldığı projeler şu şekilde:

Yılan Hikayesi(2002) – Hamburgerci – Yardımcı Oyuncu

Kurtar Vadisi(2005) – Memati’nin Adamı – Yardımcı Oyuncu

Güz Sancısı(2008) – Nümayişçi – Yardımcı Oyuncu

M.A.T(2009) – Emre – Yardımcı Oyuncu

Melekler ve Kumarbazlar(2009) – Çaycı – Yardımcı Oyuncu

Mukadderat(2009) – Senarist ve Yönetmen

Sakarya Fırat(2009-2012) – Er Mahmut Karakum – Yardımcı Oyuncu

Babalar ve Evlatlar(2012) – Ayhan – Yardımcı Oyuncu

Merhamet(2013) – Mehmet – Başrol Oyuncusu

İtirazım Var(2014) – Süperman – Yardımcı Oyuncu

Yağmur: Kıyamet Çiçeği(2014) – Şenol – Başrol Oyuncusu

Ulan İstanbul(2014-2015) – Karlos Nevizade – Başrol Oyuncusu

Yok Artık!(2015) – Taksici Fikret – Başrol Oyuncusu

Kara Bela(2015) – Güven – Başrol Oyuncusu

Muhteşem Yüzyıl: Kösem(2015-2016) – Şahin Giray Han – Yardımcı Oyuncu

Familya(2016) – Toprak Beyoğlu – Başrol Oyuncusu

Bir Deli Sevda(2017) – Mehmet Gökdeniz – Başrol Oyuncusu

Çukur(2017-2021) – Vartolu Saadettin/Salih Koçovalı) – Başrol Oyuncusu

Görünen Adam(2017) – Kurtuluş – Başrol Oyuncusu

Müslüm(2018) – Pavyon Sahibi – Konuk Oyuncu

Sibel(2019) – Ali – Başrol Oyuncusu

Türk İşi Dondurma(2019) – Deveci Ali – Başrol Oyuncusu

Bandırma Füze Kulübü(2022) – Necati – Başrol Oyuncusu

Gönül(2022) – Piroz – Başrol Oyuncusu

Tamirhane(2022) – İdris – Başrol Oyuncusu, Yönetmen

Kaynak: Haber Global TV