Metin Arolat’ın ölümünde serum şüphesi

Magazin Haberleri Sağlık Haberleri

Şarkıcı Metin Arolat'ın kalp krizi geçirmeden önce evde serum taktırdığı ortaya çıktı. Sanatçının vefatıyla serumlar yeniden tartışma yarattı. Uzmanlar serum konusunda uyarı yaptı.

Şarkıcı Metin Arolat kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 1 gün önce evde serum taktırdığı ortaya çıktı. Akıllara evde serum taktırmak güvenli mi sorusu geldi.

Atom kokteyl ya da diğer adıyla sarı serum, son günler bir uzmana başvurmaksızın kullanımı bir hayli arttı. Ancak kimi zaman ölüme kadar götürebiliyor. Uzmanlar serum konusunda uyarıyor.

Dr. Erkan Temizkan, "Hastane dışında bireysel olarak bir reaksiyon gelişirse bunlara müdahale etme şansımız yoktur. Bunların anafilaksi dediğimiz hastanın ölümüne kadar yol açabilecek komplikasyonları vardır. İlacın kendisine bağlı karaciğer toksik etkisi olabilir mideye beyne bağırsağa etkisi olan ilaçlar var bu ilaçlar mutlaka doktor kontrolünde ve ruhsat almış bir sağlık kuruluşunda başvurması ve yapılması gerekir. Aksi takdirde oluşabilecek komplikasyonların geri dönüşü olmayabilir." dedi.