Buket Aydın: 'Sorduğum sorularda yılların birikimi var'

Buket Aydın
Buket Aydın: 'Sorduğum sorularda yılların birikimi var'

Başarılı haberci Buket Aydın, 'Yüz Yüze'yle Haber Global ekranlarında yeni bir yolculuğa çıktı. Aydın ile kısa sürede büyük beğeni toplayan yeni programı 'Yüz Yüze'den hayallerine kadar birçok konuda konuştuk.

Buket Aydın yepyeni bir programla Haber Global ekranlarında seyirciyle buluştu. Haftanın konuşulan isimleri, birbirinden önemli yüzleri bu programda yer alacak diyen Buket Aydın yeni ekran yolculuğunu anlattı.

Yepyeni bir heyecan ve yeni bir programla Haber Global ekranlarındasınız. Kısa sürede büyük beğeni toplayan Yüz Yüze'yi sizden dinleyebilir miyiz?

Yeni bir formatla, yine Haber Global ekranlarındayım. 'Yüz Yüze' bir hard talk formatı. Haber Global’de her salı saat 20.30’da, gündemde hangi isim varsa onu konuk ediyoruz.

İzleyiciyi, her zamanki gibi sorulamayanların sorulduğu tüm sorularını yanıtlandığı, gergin bir ortam da değil, sohbet tadında geçen, çok keyifli bir 1,5 saat bekliyor.

Buket Aydın

Yüz Yüze’de kimleri konuk ediyorsunuz?

Yüz Yüze’de o haftanın konuşulan isimlerini, birbirinden önemli yüzleri Haber Global’de konuk ediyoruz. Sanatçılar, siyasetçiler, iş insanları, kulüp başkanları, sporcular… Aklınıza gelebilecek herkes olabilir. Konuşuluyor olması bizim için yeterli.

Yüz Yüze’nin ilk bölümünde, Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ı ağırladık. Açıklamaları çok ses getirdi, çok konuşuldu ve hala da konuşuluyor.

Türk futbolunun en farklı sesi ve en çarpıcı yorumların sahibi yazar ve yorumcu Mehmet Demirkol ve son zamanların en popüler ismi, tartışma programlarının en hararetli sesi Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen’i konuk ettik.

Yüz Yüze’nin kaçırdığınız bölümlerini ve özel bölüm videolarını, Haber Global YouTube sayfasından takip edebilirsiniz.

Seyirciyle büyük bir bağ kurmanızın en büyük sebebi sizce nedir?

Seyirciyle kurduğum bağın sebebi, bence, kesinlikle doğal olmam. 16 sene sıcak, son dakika haberlerini izleyicilere ulaştırdım. 2 sene haber merkezi yöneticiliği yaptım. Barış Pınarı ve Zeytin Dalı Harekatlarını yerinden takip ettim. İzleyicilere haber vermek benim için nefes almak kadar kıymetli oldu. Bunca yıl ekranda olunca insanlar bana alıştılar. Şimdi Haber Global’de ekrana gelen “Yüz Yüze” programında, sorduğum soruların arkasında da yılların birikimi var. Herkese eşit uzaklıkta yayın yaptığım için de, kimin kapısını çalsam ekranda ağırlayabilirim.

Biliyorum, tarzım biraz değişik. Başta yadırgandı ama şu an seviliyor, en azından ses getiriyor.

Buket Aydın: 'Sorduğum sorularda yılların birikimi var' - Resim : 2

Geçtiğimiz günlerde kendi adınıza çıkardığınız zeytinyağının müjdesini verdiniz. Bu yeni projeniz hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Biz üç kadın girişimci olarak bu yola çıktık. Kendi zeytinyağımızı ve nar ekşimizi ürettik. Gerçekten çok kaliteli güzel bir ürün oldu. İsmi benden geliyor, “Bouquet’s”. Buket ismi zaten Fransızca, oradan esinlenerek koyduğumuz bir isim. Kadın girişimcileri yüreklendirmek adına da iyi bir iş olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde pek çok başarılı kadın girişimci var. İnşallah biz de onlardan biri oluruz. Ticarete atılmak isteyen kadınları da yüreklendirmiş oluruz. Yağ berekettir, zeytin berekettir. Zeytinyağı berekettir. Gerçekten çok severek yaptığım harika bir iş oldu.

Mutfakla aranız nasıl? Size özel tarifleriniz var mı?

Mutfakla aram çok iyi değil. Genelde salata ve zeytinyağlılar yapabiliyorum. “O yüzden herhalde bir zeytinyağı markam var" diye düşünüp arada sırada gülüyorum. Enginar ve kereviz yapmayı severim. Güzel salata tariflerim vardır.

Buket Aydın

Yoğunluğunuzu bir kenara koyup kendiniz için verdiğiniz küçük molalarda neler yaparsınız?

Verdiğim küçük molalarda, ya seyahat ederim ya da spor yaparım. İkisini de çok seviyorum. Kafamı boşaltmamı sağlıyor. Seyahatlerde gerçekten şarjı bitmiş bir telefonun şarj edildiğini düşünün. İşte, ben o telefon oluyorum. Yine aynı şekilde sporda da kafamı boşaltıyorum. Yüzmeyi, kick boksu ve pilatesi seviyorum. İşin uzmanlarıyla da bu sporları yapıyorum.

Gönlünüzde yatan büyük bir hayaliniz var mı? Mesleğinizdeki gelişim dışında size kalıcı bir mutluluk ve huzur sağlayacağını hissettiğiniz bir hayal…

Huzurun çok önemli olduğunu düşünüyorum. İç huzurumu sağlamak en büyük hayalim. Son zamanlarda çok stresliyiz. Huzurumuzu ve dengemizi ne yazık ki koruyamıyoruz. Bunu etrafınızdaki herkeste görebilirsiniz. En büyük mutluluğun, altından bile daha değerli olan hiçbir maddiyatın satın alamayacağı, iç huzur olduğunu düşünüyorum. İnşallah ilerleyen yaşlarımda bu dengeyi daha iyi oturtup iç huzurumu daha iyi bir şekilde koruyup kollarım.

Sizin için 2021 yılının en mutlu olayı neydi?

2021'in sonunda zeytinyağı markamızı kurduk. Üstünde aylarca uğraştık. Benim için 2021'in kapanışı bu vesileyle güzel oldu.

Kaynak: Haber Global TV

buket aydın Haber Global yüz yüze magazin magazin haberleri