Performansıyla milyonları duygulandıran sanatçı Azerin şarkının hikayesini Haber Global'e anlattı

Azerbaycan Kültür Sanat haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev

Azerbaycan'da İlham Aliyev ile akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçı Azerin'in 'Çırpınırdı Karadeniz' performansını ayakta alkışladı. Azerin şarkının hikayesini Haber Global'e anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyaretinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Akşam yemeği sonrası Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, "Çırpınırdı Karadeniz" isimli eseri seslendirdi.

Türkünün son bölümündeki "Türk'ün şanlı bayrağını turan ele asacağız, Azerbaycan bayrağını Karabağ'da asacağız" mısralarını, "Azerbaycan bayrağını Karabağ'da asmışız biz. Türk'ün şanlı bayrağını Karabağ'da asmışız biz" diye okuyan Azerin büyük beğeni topladı.

Bu sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ayağa kalktı ve Azerin'i alkışladı. Hemen ardından Aliyev de ayağa kalkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etti.

Azerin şarkının hikayesini Haber Global'e şöyle anlattı: "Bugün Cumhurbaşkanımız Erdoğan yıllar önce başbakan olduğunda gelmişti Azerbaycan'a. İki gün önceki gibi onun şerefine ziyafet verildiğinde ben o zaman Çırpınırdı Karadeniz'i söylediğimde Azerbaycan bayrağını Karabağ'da aşacağız demiştim. Sahne sonrası el sıkıştığımızda bana demişti ki "size söz Azerbaycan bayrağını Karabağ'dan asacağız."" 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Azerin şarkı performans