Martin Scorsese: "The Irishman son filmim olabilir"

Martin Scorsese: "The Irishman son filmim olabilir"

Yaşayan efsane Martin Scorsese bir kez daha süper kahraman filmlerini eleştirdi. Guardian gazetesine röportaj veren usta yönetmen, "Başka tarzda filmlere yer yok. Daha fazla ne kadar film yapabilirim bilmiyorum, belki de bu sonuncusudur." dedi...

Son filmi The Irishman belki de son filmi olacak!

Yaşayan efsane Martin Scorsese, İngiliz Guardian gazetesine verdiği röportajında bir kez daha süper kahraman filmlerini eleştirirken bu ifadeyi kullandı. 

İlk olarak ekim ayında "Sinema bu değil," demiş; ardından eklemişti: "Gizem yok, duygu yok, hiçbir şey riske atılmıyor."

Scorsese'den süper kahraman filmlerine eleştiri

Usta yönetmen Guardian röportajında da aylardır süregelen tartışma hatırlatılınca bir kez daha süper kahraman filmlerinin sinema salonlarını istilasından bahsetti ve ağzından o cümle dökülüverdi: "Açıkçası süper kahraman filmlerinin sinema salonlarına el koymuş olduğunu çok tartışıyorduk, bilirsiniz işte insanlar çarpışarak ve gürültü yaparak etrafta uçar, eğer bunu görmek istiyorsanız bu iyi. Başka tarzda bir filme yer yok. Daha fazla ne kadar film yapabilirim bilmiyorum, belki de buraya kadardır. Bu sonuncusu."

Martin Scorsese: "The Irishman son filmim olabilir" - Resim : 1

Sinema salonlarının sadece süper kahraman filmlerine yer vermesini de eleştiren Scorsese, "Bu sanatı nasıl koruyacağız?" diye sordu. 

Yönetmen, The Irishman'in sadece 4 hafta vizyonda kalması konusununa da değindi; daha fazlası için çabaladıklarını ancak Netflix ile sinema salonu sahiplerinin anlaşmaya varamadığını vurguladı.

Martin Scorsese: "The Irishman son filmim olabilir" - Resim : 2

Taksi Şoförü'nden Kızgın Boğa'ya, Sıkı Dostlar'dan Casino'ya, Köstebek'ten New York Çeteleri'ne sinema tarihine geçmiş önemli filmleri yöneten, The Irishman'de Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci'yi buluşturan Scorsese, Hollywood'un geldiği noktada her şeyin kâra endekslenmiş olmasından yakınıyor ve bu denklemde bağımsız sinema ve sinemacıların geleceğinin karanlık olduğunu dile getiriyor...

Martin Scorsese süper kahraman filmleri Guardian The Irishman