Devlerin Emma Raducanu rekabeti! İkna etmek için aynı uçağa bindi

ABD Birleşik Krallık
Devlerin Emma Raducanu rekabeti! İkna etmek için aynı uçağa bindi

Tarih yazan 2002 doğumlu tenisçi Emma Raducanu, devleri de peşinden koşturuyor. Dünyaca ünlü Vogue dergisinin ABD ve Birleşik Krallık edisyonlarının genel yayın yönetmenliğini yapan efsane isimler, ilk röportaj için her yolu deniyorlar! İşte amansız takibin detayları...

ABD Açık'ta zafere ulaşan genç tenisçi Emma Raducanu, beklendiği üzere spot ışıklarını üzerinde buldu. Rumen bir baba ve Çinli bir annenin kızı olarak 13 Kasım 2002'de dünyaya gelen Raducanu, İngiliz basınının sıkı markajı altında. Belli ki artık kariyeri boyunca da durum böyle olacak.

Raducanu, 44 yıl sonra tek kadınlarda Grand Slam zaferi kazanan ilk Britanyalı tenisçi olmayı başardı. Zaferinin ardından saatler içinde Instagram hesabının 500 bin yeni takipçisi oldu. Onu sosyal medyadan takip eden kitlenin yanında fiziki olarak da takip edenler var.

AMANSIZ EMMA REKABETİ!

Genç tenisçinin bu takipçileri efsane isimler. Ve onun için amansızca bir rekabete tutuştular. Söz konusu isimler Anna Wintour (solda) ve Edward Enninful (sağda)...

Devlerin Emma Raducanu rekabeti! İkna etmek için aynı uçağa bindi - Resim : 1

Fotoğraf: Shutterstock

Anna Wintour, dünyaca ünlü Vogue dergisinin ABD edisyonunun 1988'den beri genel yayın yönetmeni ve 2013'ten beri de derginin yayıncısı Conde Nast'ın sanat yönetmenliğini yürütüyor. Enninful ise Vogue'un Birleşik Krallık edisyonunun başında. 2017'de bu göreve getirildiğinde derginin tarihindeki ilk siyah genel yayın yönetmeni olmuştu.

Peki konunun Emma ile alakası ne? İki dergi de Emma Raducanu'ya kapağında yer vermek istiyor. İki deneyimli isim de bu yolda Emma'nın peşinden koşmakta. Detaylar ise oldukça çarpıcı!

ABD Açık'ı kazandıktan günler sonra Emma Raducanu, Chanel tasarımı kıyafetiyle Met Gala'da boy gösterdi. Met Gala, bilindiği üzere Vogue'un ABD edisyonunun büyük katkılarıyla, son dönemde de Anna Wintour'un adeta himayesi altında gerçekleşiyor.

Genç raketi markaj altına alan Wintour, takibi bir adım -hatta birkaç adım- öteye taşıyacaktı. Wintour, Met Gala'ya Emma'yı bizzat davet etmişti.

NE TESADÜF AYNI UÇAKTAYIZ!

Emma Raducanu, organizasyonun ardından Londra'ya, evine dönecekti. Görgü tanıklarının iddiasına göre New York'taki John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'ndan Londra Heathrow Havalimanı'na gidecek olan British Airways uçağında Emma ile birlikte Anna Wintour da yer alıyordu.

Yani, elbette Wintour 17-21 Eylül arasında gerçekleştirilen Londra Moda Haftası için yolculuk yapıyordu ancak Emma'yı bir kapak röportajına ikna etmek için de daha uygun bir ortam olamazdı.

Devlerin Emma Raducanu rekabeti! İkna etmek için aynı uçağa bindi - Resim : 3

Normal şartlarda birini Vogue'a kapak olması için ikna etmeniz gerekmez. Bu pek rastlanmayacak durum. Dünya çapında başarılı anları taçlandırmanın, ölümsüz ve ikonik kılmanın yollarından biri de Vogue'a kapak olmak. Ama hangi Vogue'a?

Emma özelinde böyle bir soru işareti ortada duruyor.

SÜPER KAZANAN BİR SÜPERSTAR OLMA YOLUNDA...

Birleşik Krallık'ın yeni ulusal mücevheri konumuna gelen, ABD'de şampiyon olarak da ABD için özel bir yerde duran Emma'nın çok büyük sponsorluk anlaşmaları imzalaması ve kısa süre içerisinde bir süperstara dönüşmesi bekleniyor. Doğal olarak Anna Wintour da Edward Enninful da bir ilke imza atmak istiyor.

Nike ile bir anlaşma imzalayan, Tiffany & Co ile çalışan ve gençler kategorisinde mücadele ettiği dönemden beri tenis dünyasının dev menajerlik şirketi IMG'nin sporcusu olan Emma Raducanu, Çin'in popüler sosyal medya platformu Weibo'da da akıcı bir Mandarin konuştuğu bir mesaj yayınladı.

Çinli bir annenin kızı olarak elbette bu doğal bir durum ancak endüstrileşen spor dünyasında -yapacak bir şey yok- bu da bir pazarlama unsuru olarak görülüyor. Haliyle Emma'nın boy göstereceği ilk kapak hem viral olacak hem de tarihte yer edecek.

TENİS HASTASI, SERENA VE FEDERER'İN KANKASI!

Dünya çapında yaklaşık 8 milyon satan Vogue ABD, Britanyalı kardeşinden neredeyse 10 kat daha fazla satıyor. Anna Wintour, muhtemelen ABD moda endüstrisinin en önemli figürü. 71 yaşındaki Anna'nın yakın arkadaşları arasında Roger Federer ve Serena Williams da yer almakta. Anna, her sabah 5'te uyanıp mesaisinden önce tenis oynuyor.

VELİAHT İSE BİR ADIM ÖNDE

Ancak Edward da Conde Nast grubu içinde güçlü bir figür. Hatta Anna'nın veliahtı olarak görülüyor. Belki tenis delisi olmayabilir ancak göreve geldiği 2017'den bu yana farklılıklara, Birleşik Krallık'ın farklı kültürlerden oluşan yapısına dergi tarihinde hiç verilmediği kadar önem veriyor. Irkçılıkla mücadele mesajlarından sonra Manchester United'ın yıldızı Marcus Rashford'ı, Dame Judi Dench'i ise 85 yaşında kapağa taşıdı. Meghan Markle'ı hamileliğinde konuk editörlüğe ikna etti.

Emma için bunlar da önemli bir kıstas olsa gerek. Ayrıca Emma, ABD Açık öncesinde kapakta olmasa da Vogue'un Birleşik Krallık versiyonunda fotoğrafları ve röportajıyla yer almıştı. Edward bu noktada da oldukça avantajlı...

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: Bu haberde yer alan bilgilerin büyük kısmı The Telegraph'ta "Smash hit: Vogue editors’ secret battle to court Emma Raducanu" başlığıyla yayınlanan makaleden derlenmiştir.

Kaynak: Web Özel

tenis Emma Raducanu emma raducanu kimdir Vogue