Clubhouse

Clubhouse

Clubhouse yalnızca iOS'ta kullanılabilmektedir. Ancak şirket, Mayıs 2021'de uygulamanın Android dostu bir sürümünü oluşturmayı planlamaktadır. Uygulamanın yalnızca davetliler için ayrıcalıklı olması, en azından şimdilik onu benzersiz kılıyor. Sitenin cazibesinin bir kısmı daha ünlü kullanıcılarından geliyor. Clubhouse'u Facebook, Twitter, Instagram ve daha fazlası gibi diğer sosyal medya sitelerinden ayıran en önemli şey ses tabanlı formattır. Şirket, web sitesinde yalnızca ses içeren, kamerasız ortamın "çok özel bir ortam" olduğunu açıklamıştır. Clubhouse hakkında bilinmesi gereken bir şey varsa, o da tamamen tahmin edilemez olmasıdır. Bir kişiyle bir odaya başlayabilir ve sonunda 30 yeni kişi veya yeni arkadaşlıklarla çıkabilirsiniz. Clubhouse'da kendi kulübünüzü kurmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey, uygulamada arka arkaya üç hafta boyunca kendi haftalık şovunuza ev sahipliği yapmaktır. Bu, aynı adlı bir odayı üç hafta boyunca haftada bir başlatmak ve yönetmek anlamına gelir. Daha sonra Clubhouse web sitesinde sağlanan bir form aracılığıyla bir kulüp talep etme hakkına sahip olunmakta ve daha sonra onaylanmasını beklemeniz gerekmektedir. Şu anda, kullanıcı başına yalnızca bir kulübe izin verilmektedir. Sizi ilgilendiren bir odadaysanız, üç farklı kullanıcı rolü üstlenebilirsiniz.

Moderatörler tartışmaları yönetir ve kullanıcıları sanal “sahne” ye getirerek aktif konuşmacılara dönüştürme görevini üstlenirler. Moderatörler ayrıca konuşmacıları sahneden çıkarma yetkisine de sahiptir. Bir konuşmacı olarak, sohbetin aktif bir parçası olursunuz ve konuşmalara katkıda bulunabilirsiniz.

Bir odaya dinleyici olarak girmeyi tercih ederseniz, önce pasif olarak dinleyebilir ve tartışmayı takip edebilirsiniz. Tıpkı canlı bir podcast gibi... Konuşma sırasında katkıda bulunmak isterseniz, sadece bir düğmeye basabilir ve moderatöre sizi sahneye çıkarması için bir el işareti verebilirsiniz. Profilinizde Facebook, Twitter vb. diğer sosyal medya kanallarınıza bağlantı verebilirsiniz. Clubhouse ayrıca, daha iyi oryantasyon için katılabileceğiniz çeşitli konularda kulüplere sahiptir. Bu özellik, Facebook gruplarını anımsatıyor, ancak yine, yalnızca ses tabanlıdır. Kendi kullanıcı profil resminizin yanında veya başka bir kullanıcının yanında bir parti emojisi görüntüleniyorsa, bu, o kullanıcının Clubhouse'a yalnızca bir haftadan daha az bir süredir üye olduğu anlamına gelir. Bu, sizin ve başkalarının yeni kullanıcıları tanımanıza ve gerekirse size tavsiye ve destek sağlamanıza olanak tanır. Clubhouse ile ilgili heyecan verici bir tartışmayı takip ediyorsanız, istediğiniz zaman başka kişileri ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, el kaldırma işaretinin yanında bulacağınız artı işaretine tıklayın. Ancak, yalnızca takip ettiğiniz ve sizi de takip eden kullanıcıları odaya getirebilirsiniz