Zonguldak'ta batan Kafkametler Gemisi’nin kayıp 7 mürettebatı hala aranıyor

Zonguldak Gündem haberleri
Zonguldak'ta batan Kafkametler Gemisi’nin kayıp 7 mürettebatı hala aranıyor

19 Kasım Pazar günü Zonguldak açıklarında batan Kafkametler Gemisi’nin kayıp 7 mürettebatı, 22 gündür aranıyor. Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde geminin yerinde söküm çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

Yakalandığı fırtınada sığındığı limandan ayrıldıktan sonra batan Kafkametler adlı Türk gemisinin 7 mürettebatı, 19 Kasım gününden bu yana aranıyor.

Kdz. Ereğli ilçesinde geçen 19 Kasım günü askeri mendireğe çarptıktan bir süre sonra batan ve halen 7 mürettebatından haber alınmayan Türk Bayraklı Kafkametler adlı yük gemisinin batığında ve liman boyunca arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Türk Bayraklı Kafkametler adlı yük gemisi 12 mürettebatıyla Rusya'dan aldığı ferro silikon yükünü İzmir'e taşımak üzere yola çıktı. Geçen 19 Kasım günü kuvvetli fırtına nedeniyle Kdz. Ereğli ilçesi açıklarındaki askeri mendireğe çarptıktan sonra batan geminin 12 mürettebatından 5'inin cansız bedenine ulaşılırken 7'sine ulaşılamadı. Havadan, karadan ve denizden çalışmalar devam etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, jandarma, polis ve Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler helikopter, bot, dalgıçların yanı sıra karadan da komandolar, AFAD ekipleri kıyı sahili boyunca arama tarama çalışmasını sürdürüyor.

Öte yandan Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde geminin yerinde söküm çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

KASTEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN ARANAN ŞAHIS POLİSE ATEŞ AÇTI

Şanlıurfa’da kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan aranan şahıs, gasp ettiği otomobille kaçarken polise ateş açtı. Yakalanacağını anlayan şahıs, bıçakla kendisini yaraladıktan sonra özel harekat polislerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesinde yaşandı. Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan aranan R.Ö. kent merkezinde uygulama yapan polisi görünce yakalanacağını düşünerek silah zoruyla bir aracı durdurdu. Aracı gasp eden şahıs, kendisini fark eden polise ateş açarak kaçmaya başladı. Olay sonrası bölgedeki çok sayıda polis ekibi olayın yaşandığı mahalleye sevk edildi. Şahıs ile polis arasında yaşanan kovalamaca, Süleymaniye Caddesinde son buldu.

Kaçamayacağını anlayan şahıs, aracı durdurup yaya olarak kaçmaya devam etti. Evine giren şahıs, polise direnince olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi. Özel harekat polisinin eve girmemesi için eline aldığı bıçakla kendisini yaraladı. Polisin gerçekleştirdiği operasyonla yakalanan şahıs, polisler eşliğinde ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA