YSK, Ordu ve Hatay için kararını açıkladı

HABER MERKEZİ
Yüksek Seçim Kurulu Ordu Hatay CHP İYİ Parti AK Parti
YSK, Ordu ve Hatay için kararını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı, İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediyesi için 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı itirazları reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

Bugün saat 14.00'te toplanan kurul, siyasi partilerin yaptığı itirazlara ilişkin nihai kararını verdi.

YSK, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin 'Tam Kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı itirazı reddetti.

Hatay'da seçimi AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk kazanmıştı.

YSK, Ordu ve Hatay için kararını açıkladı - Resim : 1

İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle yaptığı itiraz  da reddedildi.

AK Parti'den yeniden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Hilmi Güler, mazbatasını 15 Nisan 2024 günü almıştı.

YSK, Ordu ve Hatay için kararını açıkladı - Resim : 2

BİR RET DE AK PARTİ'YE

YSK, ayrıca AK Parti’nin Ardahan’da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik yaptığı ''olağanüstü itirazın'' da reddine karar verdi.

CHP'YE 3 RET DAHA

Kurul, CHP'nin Konya'nın Hadim ilçesinde ''olağanüstü itirazını'', Adana'nın Pozantı ilçesinde ''tam kanunsuzluk'' itirazını ve Ardahan'ın Çıldır ilçesinde seçimlerin iptal istemlerini de reddetti.