Yeniden Refah'tan 'erken seçim' çıkışı! Tarih verip 'üçüncü ittifak' çağrısı yaptı

AA
Yeniden Refah Partisi Erken seçim AK Parti CHP DEVA Partisi Gelecek Partisi
Yeniden Refah'tan 'erken seçim' çıkışı! Tarih verip 'üçüncü ittifak' çağrısı yaptı

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç; "Türkiye'nin mevcut hükümet yapısıyla daha fazla yoluna devam etme imkanı yok" dedi ve erken seçimin kaçınılmaz olduğunu savundu. 'Erken seçim' için tarih veren Kılıç, 'üçüncü ittifak' çağrısı yaptı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç; partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Açlık sınırının 21 bin, asgari ücretin 17 bin, en düşük emekli maaşının ise 12 bin 500 lira olduğunu hatırlatan Suat Kılıç, buna acilen önlem alınması gerektiğini belirtip "Türkiye'nin kaynakları harekete geçirilerek vatandaşlarımız açlık üzerinde bir gelire kavuşturulmalıdır" dedi.

'2025 SONBAHARI YA DA 2026 İLKBAHARI'

"Türkiye'nin mevcut hükümet yapısıyla daha fazla yoluna devam etme imkanı görünmediğini ve erken seçimin ülke gündemine girmesinin kaçınılmaz olduğunu" ifade eden Kılıç tarih de verdi: "Yeniden Refah Partisi olarak, önümüzdeki yılın sonbaharında veya takip eden yılın ilkbaharında ülkemizin ortak bir mutabakatla erken seçim zeminine taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda 23 Kasım 2025 veya 17 Mayıs 2026 tarihinin, yapılacak bir erken seçim için doğru zamanlama olacağı kanaatimizi toplumumuzla paylaşıyoruz."

Bir gazetecinin YRP lideri Fatih Erbakan'ın AK Parti'yle yeni bir ittifaka ilişkin sözlerini hatırlatması üzerine Kılıç şöyle konuştu: "Sayın Genel Başkanımız bu konuda son sözü söylemiştir. Önümüzdeki seçimler ve olası cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik AK Parti'yle yeni bir ittifak sürecinin olmayacağını bizzat Genel Başkanımız ifade etmiştir. 

'ÜÇÜNCÜ İTTİFAK' ÇAĞRISI

Seçim öne de alınsa, zamanında da yapılsa Yeni Refah Partisinin öncülüğünde bir üçüncü ittifakın oluşabileceğini ve bu ittifakla Türkiye'nin CHP ve AK Parti arasındaki sıkışmışlıktan kurtarılabileceğini öngörüyoruz."

"DEVA Partisi'yle Gelecek Partisi'nin TBMM'de grup kurma girişimlerine kendilerinin destek verip vermeyeceğine" ilişkin soru üzerine de Suat Kılıç "Yeniden Refah Partisi'nin kapıları gelecek tekliflere açıktır. Şu ana kadar bize intikal etmiş somut bir işbirliği önerisi yoktur ama kapımız açıktır" dedi.