Yalova'da deprem anı güvenlik kamerasında

Deprem Yalova Son depremler

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem Yalova’da da şiddetli şekilde hissedildi. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Yalova’nın Termal ilçesinde bir markette güvenlik kamerasına yansıyan depremde elinde bidon taşıyan market çalışanın kaçış anı güvenlik kamerasına yansıdı. Ayrıca Armutlu ilçesindeki bir işletmenin güvenlik kamerası depremin şiddetini gözler önüne serdi.

BURSA MERKEZLİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Deprem Bursa'nın geneli, İstanbul'un büyük bir kısmı ve çevre illerden de hissedildi.

İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayan veya çalışan vatandaşlar sokaklara çıktı.

Bursa'daki 5.1 büyüklüğünde deprem sonrası aynı bölgede 10.45'te 4.5 ve 10.57'de 3.5 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha oldu.

ARMUTLU'DA OKULLAR TATİL

Marmara Denizi'nde 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Yalova'nın Armutlu ilçesinde öğleden sonra tüm okullar tatil edildi.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının ardından Armutlu Kaymakamlığı, ilçedeki tüm okulların öğleden sonra tatil edildiğini açıkladı.

Kaynak: İHA