Köpekler depremi önceden mi hissediyor? Bursa'daki deprem sonrası uzaklaşan köpekler görüntülendi

Gündem haberleri Köpek videoları Deprem son dakika Bursa

Bursa'da saat 10:42'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden şaşırtıcı görüntüler de gelmeye başladı. Sokaklarda kaçışan köpekler gözlemlendi.

Bursa'da 5.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul, Edirne ve Tekirdağ’da da hissedildi. Tekirdağ’da deprem sonrası sokaklarda çok sayıda uzaklaşan köpek gözlendi.

Bursa’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem Edirne ve Tekirdağ’da da hissedildi. Deprem vatandaşlara büyük bir panik yaşattı.

Edirne’de Vatandaşlardan Şerif Erdem, "Biraz baş dönmesi oldu ama depremle alakalı olmadığını düşünmüştüm. Motosikleti park ediyordum biraz korktum. Şu anda korkulacak bir durum yok gibi" dedi.

Köpekler depremi önceden mi hissediyor? Bursa'daki deprem sonrası uzaklaşan köpekler görüntülendi - Resim : 1

KÖPEKLER DEPREMİ ÖNCEDEN Mİ HİSSEDİYOR?

Öte yandan depremin hemen sonrasında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde sokakta çok sayıda köpek uzaklaşmaya çalışırken gözlendi. O sırada çok sayıda köpeğin alanda uzaklaşması 'Köpekler depremi önceden mi hissediyor' sorusunu akıllara getirdi.

PEKİ KÖPEKLER DEPREMİ ÖNCEDEN HİSSEDER Mİ?

Köpeklerin, depremi önceden hissetme yetenekleri konusunda bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Ancak bazı sahipler, köpeklerinin deprem öncesinde tuhaf davranışlar sergilediğini gözlemlediklerini iddia etmişlerdir. Bu davranışlar arasında huzursuzluk, aşırı heyecan, titreme ve kaçma gibi belirtiler bulunabilir.

Bazı teoriler, köpeklerin düşük frekansta titreşimleri algılayabilme yeteneklerine dayanmaktadır. Ancak bu, deprem önceden hissetme yeteneğine dair net bir kanıt değildir. Ayrıca, birçok köpek deprem anında bile sakin bir davranış sergileyebilir. 

Bazı köpek sahipleri ise bu konuda deprem öncesi evcil hayvanlarının tuhaf hareketlerde olduğunu söyleyip davranışlarının değiştiğini belirtiyor.

Deprem öncesi köpek davranışlarıyla ilgili yapılan çalışmaların çoğu, bilimsel metodolojiye uygun olmadığı için güvenilir sonuçlar vermemektedir.

 

Kaynak: Haber Global TV