Valilikten uyarı: Kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor

sağanak yağış Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çorum Marmara Bölgesi
Valilikten uyarı: Kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre yurdun birçok yerinde sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Fırtına beklenen illerden Çorum için bir uyarı da Valilikten geldi. Öte yandan, MGM yurt genelinde sağanak yağış ve fırtına beklendiğini bildirdi.

Çorum Valiliği, kentin güney bölümünde beklenen rüzgar ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. 

Çorum Valiliği, kentin güney yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı.

FIRTINA BİRÇOK İLİ ETKİSİ ALTINA ALACAK 

Çorum Valiliğinden yapılan açıklamada, bölgede genellikle güneyli yönlerden esmesi beklenen rüzgarın, Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), Tokat ve Ordu çevrelerinde ise fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (50-88 km/saat) şeklinde esmesi beklendiği açıklandı.

Açıklamada, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarıldı.

METEOROLOJİ TARAFINDAN YAYIMLANAN GÜNCEL UYARILAR

Marmara’nın Doğusu ile Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde halen devam eden yağışların, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra etkisini tekrar artırarak, kuvvetli batılı ve kuzeybatı rüzgar ile birlikte Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar (20 cm üzeri) yağışı şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz’in İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak yağışların, kuvvetli güneyli fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-100 km/saat) ile birlikte yarın (Pazar) ilk saatlerden itibaren Ordu’nun güneydoğusu, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde kuvvetli (21-60 kg/m2) olması tahmin ediliyor. Yağışların, genel olarak yağmur ve sağanak, 1700 m üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu’da Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu’da görülecek sağanak yağışların, kuvvetli güneyli rüzgar ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) ile birlikte gece saatlerinden itibaren bölgenin batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl), yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Erzurum’un güney ve batısı, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-75 kg/m2), Erzincan, Tunceli, Bingöl, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, genel olarak yağmur ve sağanak, 1700 m üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

 

 

Kaynak: İHA