Valilerden Berhan Şimşek hakkında suç duyurusu

CHP Recep Tayyip Erdoğan
Valilerden Berhan Şimşek hakkında suç duyurusu

Çok sayıda vali, eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek'in tartışma yaratan 'militan' sözleri nedeniyle, Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlara yönelik 'militan' ifadeleri kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nun benzer ifadelerine tepki göstererek muhatapların suç duyurusunda bulunmaları yönünde çağrı yapmıştı. Yaşananların ardından birçok ilin valisi, Şimşek hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunuyor. 

KIRKLARELİ

Kırklareli Valiliği'nden yapılan açıklamada, 22. Dönem CHP Milletvekili Şimşek'in, televizyon kanalında katıldığı programda "vali militan, kaymakam militan" şeklinde ithamlarda bulunduğu bildirildi.

Söz konusu ithamların tüm vali ve kaymakamların halk nezdinde gözden düşürülmesine ve saygınlığının yitirilmesine neden olabileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eleştiri niteliğini aşan, fikir niteliği bulunmayan, küçük düşürücü ve aşağılayıcı nitelikteki 'vali militan, kaymakam militan' şeklinde haddini aşan ağır ithamlarda bulunan Berhan Şimşek hakkında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."

SİVAS

Sivas Valisi Salih Ayhan, eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek hakkında, vali ve kaymakamlara yönelik ifadeleri nedeniyle avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ayhan, Kardeşler Aile Sağlığı Merkezi açılışı ve ambulans dağıtım programının ardından yaptığı açıklamada, Şimşek'in kullandığı ifadelerin çok çirkin olduğunu söyledi.

Devlete hizmet sunan, kamu hizmeti görevinde bulunan kişileri bu şekilde zan altında bırakacak, yıpratacak nahoş ifadeleri şiddetle kınadığını belirten Ayhan, "Biz devletimizin ve milletimizin sadık birer hizmetkarı olarak aşkla, şevkle, yılmadan, yıkılmadan milletimize ve devletimize hizmet edeceğiz." dedi.

Şimşek'in kullandığı ifadelerin üzüntü verici olduğunu vurgulayan Ayhan, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

VAN

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek hakkında, vali ve kaymakamlara yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Vali Bilmez, yaptığı yazılı açıklamada, Şimşek'in bir televizyon programında kullandığı hakarete varan ifadelerinin, her türlü şartta devlete ve millete hizmet eden vali ve kaymakamları zan altında bıraktığını belirtti. 

Aşkla, şevkle, devlete ve millete hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Bilmez, Şimşek'in ifadelerinin yakışıksız olduğunu ve kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Bilmez, bu nedenle yasal haklarını kullanarak Şimşek hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

HAKKARİ

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek hakkında vali ve kaymakamlara yönelik ifadeleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Akbıyık'ın, Şimşek hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbıyık, Şimşek'in ifadelerini kınadığını belirtti.

Akbıyık, "27 yıldır kaymakam ve vali olarak bu cennet vatanın, bu kutsal bayrağın, bu yüce milletin hizmetindeyiz. Mezara kadar da bu hizmetimiz devam edecek. Yasal haklarımızı kullanarak suç duyurusunda bulundum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Berhan Şimşek Hakkari CHP militan açıklaması CHP