Uğur Meleke: Okan Buruk'un Galatasaray'da başarılı olma şansı çok yüksek

Haber Global Buket Aydın
Uğur Meleke: Okan Buruk'un Galatasaray'da başarılı olma şansı çok yüksek

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu spor yorumcusu Uğur Meleke oldu. Uğur Meleke, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk'un başarılı olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu spor yorumcusu Uğur Meleke oldu. Canlı yayında futbol gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Uğur Meleke, Okan Buruk'un Galatasaray'da teknik direktörlük görevinde başarılı olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. 

Programdan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Hayat, fena halde futbola benzer. Futbol bazen geçiyor da. Albert Camus, 'Futbol hayata benzer, çünkü top hiçbir zaman beklediğim yerden gelmedi' demiş. Farklı insanları bir araya getiriyor. Başka hangi sebeple bir araya gelir ki bu kadar farklı insanlar. 

FUTBOLDA BİR DÖNEM KAPANDI MI?

60'lı 70'li yaşlara geldiler diye, Şenol, Mustafa ve Fatih hocanın döneminin bittiği söylemek doğru değil. Fatih hoca, 55 yaşından sonra 2 lisan öğrendi. Bunu yapabiliyorsa kendini geliştirmek konusunda ne kadar iyi olduğunu kanıtladı. Ama alttan da çok iyi bir nesil geldi. Okan hoca geldi. İtalya'da birkaç yıl oynadı. Sonra İtalya'da İtalyanca konuştu. Yeni nesil gerçekten donanımlı ve daha rekabetçi. 

OKAN BURUK İYİ BİR SEÇİM Mİ?

Heybesinde çok fazla deneyim var. Her seviyeyi gördü. Bu tip insanların üst seviyelere geldiğinde daha başarılı olma ihtimali var. 

ARDA TURAN FUTBOLU BIRAKMALI MI?

Futbol, Arda Turan'ı bıraktı zaten. Futbol, artık Arda'nın da kendisini bırakmasını istiyor. Ben futbolu bırakmayı düşündüğünü bilmiyordum. Eğer öyleyse doğru bir karar vermiş. O da donanımlı bir karakter. Futbol sahasında düşünen bir adam. Sadece adaleler ve kafa vuruşundan ibaret bir adam değildi. Kendisine en çok para ödenen Türk futbolcu oldu. Bu donanımı teknik direktörlüğe yansıtacaktır. Arda ile yüz yüze konuşmayı çok isterim. Arda, teknik direktörlük yapabilirse yapsın bence. 

Altyapılarda gerekli donanıma sahip olduktan sonra A Takım oynatmalı. Yorumculuk için fazla donanımlı, teknik direktör olmalı.

Sergen Yalçın teknik direktörlüğe devam etmeliydi. Belki bir süre sonra yine döner. 

GÜNDE KAÇ SAAT MAÇ İZLİYOR?

Ortaokulu yatılı okudum. Dünya Kupası başlıyordu ben hazırlık okurken. Oturdum, dünya kupası maçlarını izledim. Ne zaman Dünya Kupası'nda boş zaman oldu öyle ailemin yanına döndüm. Kaliforniya saatiyle yaşıyorum ben. Hafta sonu ben insanlar dinlenirken maç izliyorum. Herkes kadar çalışıyorum sadece saatlerimiz farklı. Çocukken ansiklopedi okuyordum. Ben küçükken de büyüktüm. Yetişkin olmak için bedenimin büyümesini bekliyordum. 2-3 basamaklı sayıları ben küçük yaşlarda çarpabiliyordum. Türkiye Matematik Kulübü'ne girdim küçükken. 

Futbolcu olmak başka özellikler istiyor. Arda'da, Emre'de olan özellikler yok bende. Futbol oynuyorsanız 'en' olmalısınız. Bir adım önde olmalısınız. Baktım, bunu yapamam ben de amatör devam ettim. Hayallerimin ötesine kavuştum. Hayat sizi bir şekilde dilediğiniz yola sokuyor. 

TÜRK FUTBOLUNDA ADALET VAR MI?

1950'lilerde siyahiler boş koltuklarda oturamıyordu. Sonra Rosa Parks, koltuğunu vermeyi reddetti. Bu diğer vatandaşları harekete geçirdi. Amerika, siyahilere özür diledi. Aynı musluktan su dahi içmiyorlardı. Amerika'da, Vietnam savaşı sırasında bir öğretmen vergi vermeyi reddetti. Sonra ardından bir kalabalık geldi ve sürecin istenilen gibi devam etmesine engel oldu. Benim adalete dair umudum var. Futbol aslında sadece futbol değil. Futbol, Yugoslavya'nın dağılmasında önemli bir rol oynadı. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global uğur meleke buket aydın yüz yüze