Türkiye'nin Gazze seferberliği sürüyor

Filistin

Türkiye'nin Gazze'ye insanı yardımlar için çabaları sürüyor. Milli Savunma Bakanlığına ait bir kargo uçağı Mısır'a detayları Haber Global Muhabiri Neslihan Can aktardı.

Türkiye'nin Gazze'ye insanı yardımlar için çabaları sürüyor. Milli Savunma Bakanlığına ait bir kargo uçağı az sonra Mısır'a havalanacak.

Peki uçakta hangi yardım malzemeleri var ve nasıl bir rota izleyecek? Haber Global Muhabiri Neslihan Can, kameraman Varol Biçer ile birlikte detayları aktardı.

İsrail'in 18 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ölen sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak, 5 bin 791’e yükseldi.

Filistin hükümetinden yapılan açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" kaydedildi.

Gazze'ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekilirken, İsrail'in Gazze'de şu ana kadar kullandığı patlayıcı miktarının neredeyse ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasının gücüne eşdeğer olduğu vurgulandı.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki her 100 kişiden birinin öldüğü veya yaralandığı kaydedildi.

Kaynak: Haber Global TV

türkiye İsrail-Hamas çatışması