Türkiye ve KKTC'den ortak tatbikat! Azerbaycan dahil 7 gözlemci ülke var

Gündem haberleri KKTC Azerbaycan Türkiye

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 19. Şehit Caner Gönyeli arama ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikatın ilk günü kara senaryosu gerçekleştirildi. Tatbikatta Azerbaycan dahil 7 gözlemci ülke bulunuyor. 

Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatı, bu yıl 19’uncu kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlendi.

Tatbikatın ilk gününde, temsili olarak kaza yapan yolcu uçağı için kurtarma operasyonu düzenlendi…

Senaryoya göre uçak İzmir-Ercan Havalimanı arası yolcuları taşıyordu ancak kısa süre sonra tehlike sinyali gönderdi ve uçakla iletişim kaybedildi.

KKTC'de arama kurtarma merkezi sinyalle birlikte harekete geçti ve Türkiye'den destek istendi.
Türkiye tatbikata arama kurtarma uçağı, iki arama kurtarma helikopteri, bir Bayraktar TB2 İHA ve arama kurtarma timi ile destek verdi.

 

Şehit Teğmen Caner Gönyeli tatbikatına, Azerbaycan dahil 7 ülke gözlemci olarak katıldı. Cibuti, Filipinler, Kosova, Katar, Libya ve Pakistanlı yetkililer tatbikatı yerinde takip etti.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda tatbikata ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tümgeneral Aytaç, "zamana karşı bir yarış" olarak nitelendirdiği arama kurtarma faaliyetlerinin profesyonel personel, iyi organizasyon ile yakın koordinasyon ve işbirliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

KKTC'nin egemenliğini ilan ettiği toprakları ile 12 mil kara suları ve hava sahasının arama kurtarma bölgesi olduğunu ifade eden Tümgeneral Aytaç, KKTC arama kurtarma ekiplerinin 2002'den bu yana 112 arama kurtarma görevi icra ettiğini belirtti.

 

 

 



 

Kaynak: AA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC türkiye Azerbaycan tatbikat