Türkiye'den Karabağ zaferi mesajları

Azerbaycan Türkiye
Türkiye'den Karabağ zaferi mesajları

İşgalci Ermenistan Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a teslim oldu. Türkiye'den Azerbaycan'ın zaferini kutlayan mesajlar peş peşe geldi: "Kötü günler bitti, gün zafer günüdür, kutlu olsun"

İşgalci Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a yenildiğini kabul ettiğine dair anlaşmayı imzaladı. Anlaşmaya göre Ermenistan, Dağlık Karabağ'dan tamamen çekilecek. Türkiye'den de Azerbaycan'ın zaferini kutlayan mesajlar peş peşe geldi. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kardeş Azerbaycan’ın kahraman ordularının zaferini yürekten kutluyor; şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.Şimdi bölgede zafer ve barışın gölgesinde yaralar sarılacak, çocuklar yeniden şarkılar söyleyecek. Allah’a hamdolsun.Bu güzel gecenin şanı kıyamete kadar sürsün. Azerbaycan’ın meşru hakkı ve galibiyeti nihayet düşmanı tarafından da kabul edildi. Ermenistan işgâl edip katliam yaptığı Karabağ’dan çekilmeye ve teslim olmaya mecbur kaldı.Tarihin trajik bir sayfası Azerbaycan için zaferle kapandı.Bayrak ve ezan Karabağ’da yeniden yükseldi."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki işgalini sonlandıran bildiriye ilişkin "Artık Karabağ Azerbaycan'dır." değerlendirmesinde bulundu. Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karabağ Azerbaycan'dır, diye haykırıyorduk inançla hep bir ağızdan. Artık Karabağ Azerbaycan'dır. Eşk olsun, sevinciniz, sevincimiz daim olsun can Azerbaycan." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın tarihi zaferinin ardından Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından "Kötü günler bitti, gün zafer günüdür, kutlu olsun"mesajı yayınlandı.  Mesajda “Kötü günün ömrü az olur. 30 yıl önce yaşanan acılar bugün son buluyor. Kahraman gardaşlarımız cenk meydanında gücünü gösterdi ve mertçe savaşarak zafer kazandı" ifadelerine yer verildi. Zafer sonrası kutlama yapanların fotoğrafları da sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkese ilişkin Twitter hesabından,  açıklama yaptı. Azerbaycan'ı tebrik eden Çavuşoğlu, açıklamasında, "Can Azerbaycan sahada ve masada önemli bir kazanım elde etti. Bu kutlu başarıyı yürekten tebrik ediyorum. Can Azerbaycanlı kardeşlerimizle tek millet, tek yürek olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş,Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Elhamdülillah... Zafer inananlarındır... Sonunda haklı olan kazandı. Ermenistan mağlubiyeti kabul etmek zorunda kaldı. Şimdi Azerbaycan için sahada kazanılan zaferi masada taçlandırma zamanıdır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın özgür Karabağ." ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi "Azerbaycan nihai zafere ulaştı. Bu kutlu dava için şehit düşen, gazi olan ve mücadele eden can kardeşlerimize sonsuz şükran borçluyuz. Karabağ, Azerbaycan’dır." açıklaması yaptı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay ilk kapsamlı değerlendirmeye Haber Global'de yaptı. 

MHP'nin resmi Twitter hesabından "Karabağ Azerbaycan’dır!" paylaşımı yapıldı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Azerbaycan halkının, İlham Aliyev liderliğinde büyük ve özverili bir mücadele verdiğini ve Karabağ'da zafer kazandığını belirtti. "Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan teslim olduklarını açıkladı. Kardeş Azerbaycan'ın zaferi kutlu olsun." ifadelerini kullanan Çelik, şunları kaydetti:

"Yıllardır süren büyük mücadele zaferle taçlanmış, Azerbaycan sahada açık bir zafer kazanmıştır. Teslim olan Ermenistan, Karabağ'dan çekilecektir. Azerbaycan öz topraklarına kavuştu. İşgalci ve saldırgan Ermenistan yenildi. Harekat başladığından beri Türkiye, Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu ile kardeş Azerbaycan'ın yanında yer aldı. Ateşkes anlaşmasına bakıldığında Türkiye'nin sahada olduğu gibi masada da Azerbaycan'ın yanında durduğu görülmektedir. Bu kardeşlik ve dayanışma ebediyen sürecek."

Kaynak: AA

Azerbaycan