Ermenistan teslim oldu! Paşinyan yenilgiyi itiraf etti!

Ermenistan teslim oldu! Paşinyan yenilgiyi itiraf etti!

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da teslim oldu. Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın'dan daha sonra Dağlık Karabağ'ın tamamından çekilecek.

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da teslim oldu. İşgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan teslim olma belgesini imzaladı. Anlaşmaya göre Karabağ'ın statüsü müzakere konusu olmayacak. Azerbaycan ordusu, bugüne kadar  işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. 

27 Eylül'de Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın saldırıları sonrasında yaklaşık 30 senedir Ermenistan işgali altında olan bölgelerin kurtarılması için askeri operasyona başlamış, son olarak Dağlık Karabağ'ın kilit önemdeki kentlerinden Şuşa Azerbaycan Ordusu tarafından kurtarılmıştı. Böylece Azerbaycan Ordusu, yaklaşık 1.5 aylık topraklarını geri alma mücadelesinden tarihi bir zaferle çıkmış oldu. 

PAŞİNYAN: ÇOK AĞIR BİR KARARI KABUL ETTİM

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Facebook hesabından bir açıklama yaptı. Paşinyan açıklamasında, "Yurttaşlarım ben, bizim için çok ağır bir kararı kabul ettim. Karabağ'da savaşın bitmesine dair Rusya ve Azerbaycan ile saat 1'de anlaşma imzaladım. Yayınlanan anlaşmanın metni benim için inanılmaz derecede acı vericidir. Bu kararı savaş durumunu derinden analiz ederek verdim. Şimdiki durumda bu en doğru karardır... Önümüzdeki günlerde bu konuda detaylı açıklama yapacağım." dedi.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan ile varılan anlaşmaya ilişkin bir açıklama yaparak, "Karabağ konusunda varılan anlaşma sorunun adalet temelinde ve Azerbaycan ile Ermenistan'ın çıkarlarına uygun çözülmesine imkan sunmaktadır" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber