Terör örgütü PKK/YPG iyice köşeye sıkıştı! Rusya'dan yardım talebi

Gündem haberleri Rusya suriye Türkiye
Terör örgütü PKK/YPG iyice köşeye sıkıştı! Rusya'dan yardım talebi

Türkiye'nin kara harekatı planı üzerine köşeye sıkışan terör örgütü PKK/YPG, ABD'den sonra Rusya'dan da yardım istedi. Rusya ise hem YPG ile Esad hükümeti arasında diyalog sağlamaya çalıştığını açıkladı hem de Tel Rıfat bölgesine askeri takviye yaptı.

Rusya, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine kara harekatı düzenlemesine destek vermiyor.

RUSYA TÜRKİYE'NİN KARA HAREKATINA KARŞI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, YPG ile Suriye arasında diyalog sağlamaya çalıştıklarını açıklayarak "Fakat ABD'nin bölgedeki yasa dışı varlığı, bunu engelliyor" dedi. YPG'nin ABD ile ittifak kurmasının yapıcı ve ileri görüşlü olmadığını söyleyen Zaharova, "Amerikalılar, kürtlerin ayrılıkçı isteklerini destekliyor ve sınır bölgesindeki toprakların Şam’ın kontrolüne geçmemesi yönünde siyaset izliyor" ifadelerini kullandı.

Rusya sahada kritik bir adım daha atarak Türkiye sınırına 15 kilometre mesafedeki Tel Rıfat bölgesine takviye gönderdi. YPG ile Suriye Milli Ordusunun kontrol ettiği bölgeler arasında barikat yerleştirdi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Rusya Tel Rıfat'a yakın Menag askeri Havaalanındaki varlığını da artırdı.

Terör örgütü PKK/YPG iyice köşeye sıkıştı! Rusya'dan yardım talebi - Resim : 2

IRAK İLE İLGİLİ SON DURUM

El Monitör sitesinin haberine göre Irak Türkiye'nin olası kara harekatı nedeniyle, diplomatlar tüm sivil personelin Erbil'e tahliye ettiğini yazdı. ABD, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG unsurlarıyla ortak devriyelerini de azaltmıştı.

ALMANYA'DAN AÇIKLAMA

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye'nin terör unsurlarına düzenleyeceği operasyonu işgalle bir tuttu. "Türkiye'yi Suriye'nin kuzeyini karadan işgal etmekten ve Irak'ın kuzeyine askeri saldırı düzenlemekten kaçınmaya davet ediyoruz" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

türkiye Suriye suriyeye kara harekatı Rusya son dakika türkiye PKK YPG terör örgütü Gündem haberleri