Tanju Çolak: Fatih Terim Başkan olursa Galatasaray'ı bırakırım

Buket Aydın Haber Global
Tanju Çolak: Fatih Terim Başkan olursa Galatasaray'ı bırakırım

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın'la Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu efsane futbolcu Tanju Çolak oldu. Canlı yayında futbol gündemine ilişkin önemli açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan Çolak, "Fatih Terim Başkan olursa Galatasaray'ı bırakırım" dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın'la Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu efsane futbolcu Tanju Çolak oldu.

Tanju Çolak'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

BENCE TFF BAŞKANI RIDVAN DİLMEN OLMALI

Bence Federasyon Başkanı Rıdvan Dilmen olmalı. Ha gölge başkan, ha gerçek başkan. İçeride olması daha doğru olur. Aramızda problem yok. Ben Rıdvan'ı severim. Hala arkadaşız ama arkadaşlığımız her geçen gün sessizleşiyor. Ben hayatımda kimseden borç para istemedim ama ben hatırını sormak için aradığımda bile ulaşamıyorum. Ben 17 yaşımdan beri onunlayım. En kötü günlerinde de en iyi günlerinde de. Yaşlandıkça insanlar daha da evcimen oluyor. Ben de sevdiğim için, hayatımız beraber geçmiş... Şimdi benim en doğal hakkım Rıdvan'a ulaşabilmek.

13 tane hekimi bir anda kadro dışı bıraktılar. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Ama bakıyorsun, hakemler dışarı çıkarılmış. 7 hafta var, neden bekleyemiyorsun? O zaman çık söyle elimde bu var, şu var diye. 3 hafta sonra kendisi gitti. TFF'nin başına hakikaten futbolun içinden birinin gelmesi daha doğru olur. 

RIDVAN DİLMEN'İN YANINDA OLMAK İSTİYORUM

Rıdvan futbolla alakalı her şeye karışmak ister. Telefona da bağlanabilir. En son cenazede birlikteydik sonra ulaşamadık. Futbolu biliyor ve çok seviyor ve iyi de bir futbolcu. Yabancı birisi olacağına Rıdvan olsun. Türkiye'deki menajerler dahil her şeyin Rıdvan'dan geçtiğini biliyor. Adam güçlü, lafını dinletiyor ama arkadaşlarını da unutmaması lazım. 30 senelik dostumun kötü gününde ona ulaşmak... ondan bir şey beklemiyorum, sağlığını merak ediyorum. Evli değil, tek başına oturuyor. Sağlık problemi var. 

Çok seviyorum ve belki de sevgiden de oluyor bunlar. Benim hakkım onu görmek.

TÜRK FUTBOLU KENDİNE YAYINCI BULAMIYOR MU?

Şu anda Türk futbolu kendine yayıncı bulmayacak halde görünüyor. Sebebi kaoslar. Herkesin eşi dostu var işler bununla dönüyor. Katarlı da en çok parayı ben verdim, bana neden verilmiyor, diyor. Buna müdahale edilmeli.

BURAK ELMAS'IN BAŞKANLIĞINA BAKIŞI

Ben Galatasaray üyesiyim bugüne kadar oy kullanmadım. O sevgi ve sıcaklığı göremiyorum. O yüzden başkanlık seçimlerinde de olmak istemiyorum.

FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLUŞU

91-92 sezonu, 28 tane gol atmışım, lig bitmiş. Lütfen adı geçenler de bağlansın, benim karşımda konuşamıyorlar. Alp Yalman beni aradı. GS Başkanıydı. Oturduk, yemek yedik kendisiyle. 'Seni GS kaptanı istiyorum' dedi. "Kimi alalım, kimleri yollayalım, listeni hazırla!" dedi. Sana 3 milyon veriyorum, dedi. 'Tamam' dedim. 'Peşinat nedir?' dedim. Pazartesi gel konuşalım, dedi. Ertesi gün beni aradılar, FB seni çok istiyor, diye. Ben de dedim istediğim takımla uğraştım. Sonra Kulüp binasına gittim, Bülent Korkmaz, Erdal Keser orada, bir de ben. Sonra 1 milyon 800 bin TL ve düğün masrafına anlaştı Korkmaz. İçeri bir girdim, içeride buz gibi hava, samimiyet yok.

FENERBAHÇE BANA SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN ÇOK MUTLU OLDUM

Kulüp Başkanı; sana iki haberimiz var, dedi. Seni Marsilya Kulübü istiyor, ne dersin, dedi. Ben istemiyorum, dedim. Ben GS kaptanı olarak hayatımı burada bitirmek istiyorum dedim. Biz de düşündük sana 2 milyon vermeye karar verdik dedi. Ben de ayağa kalktım biz sizinle 3 milyona anlaştık dedim. Bu hakkaniyetli değil dedim. Ne yazık ki o gün Alp Bey, bu rakamla bana gelince ben de 'biz böyle konuşmadık' dedi. O da bana, 'dün dündür bugün bugündür' dedi. Ben '2-3 saat bu rakamı düşünebilir miyim?' dedim. Gece 1'e kadar bir yere gizlendim gece 12'ye kadar aklınıza gelen en büyük GS'liler kimse hepsine ulaştım. Akşam 7'de Mustafa Denizli'ye ulaştım. Olmaz, beni bekle, sakın imzala dedi. Ben Bülent'le aynı rakamı alamam dedim. Metin Aşık aradı gece. Başkana ulaştı gece. Durumu anlattı. Al, kaptanla bir konuş, dedi. Telefonu aldım, yüzüme telefon kapandı. Ağlamaya başladım yanımda Gökhan Güney. Yanımda Yıldırım diye bir arkadaş. Kalk, dedi. Seni bunlar satmışlar, dedi. Ağlaya ağlaya Can Tanrıyar'ın evine gittim. O sırada Metin Aşık ve ekibi... Gece yarılarına kadar arayan arayana. Gece 3. Mustafa Denizli'den haber geldi. Benim yapabileceğim bir şey yok. Metin Aşık'ı aradık. 4 buçuğa randevu verdik. FB, benim sahip çıktığı çok mutlu oldum. Pişman değilim aynı şeyler olsa yine FB'ye giderim. 

FENERBAHÇE'DE NEDEN MUTSUZ OLDU?

Antrenmanda arkadaşın biri tabanını bana bir geçirdi. Kaval kemiğim soyuldu. 10 dakika soğuk pres yaptım. O arkadaşın etrafında dolaşıyorum sonra. Amacım o arkadaşa da zarar vermek. Sonra ona tekmeyi indirdim. Sonra gol kralı geldi. Hayırdır Aykut ağabey dedim, intikam mı alacaksınız? 3 4 maçtır gol atamıyorum benim üzerime mi geleceksiniz dedi. Metin Aşık'ı çağırmışlar. Başkan beni ve bana tekme atan Oğuz'u çağırdılar. Dedim bırakın ben gideyim, beni istemiyorlar. 

Ben çok futbolun içine giremiyorum. Bunun nedenini bilmiyorum. Yanlışım nedir, bilemiyorum. Bana sormayın, bunu TFF'ye sormak lazım. bir de bana şunu söylüyorlar, senin apoletlerin o kadar çok ki diyorlar, kimse seninle yürüyemiyor.

MİLLİ TAKIMIN HOCASININ YABANCI OLMASI DOĞRU DEĞİL

A Milli takımın hocasının yabancı olması doğru bir şey değil bence. Şenol hocayı istemeyenler vardı. Yeni bir hoca geldi, o kadar tecrübesi de yoktu. Milli takımı yönetmek kolay değildir. Dönüp dolaşıp aynı isimler geliyor ama yeni jenerasyonun önünün açılması lazım. Milli Takımı çalıştırmaya talip olurum ama istesem de almazlar beni. Türkiye'de futbolu bilmeyen var mı? 

FATİH TERİM'İN ARTIK TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ BIRAKMASI GEREKİYOR

Fatih Terim bana göre Türkiye'nin en iyi teknik direktörü. O, bir idol ama bırakması gerekiyor artık. Artık, yeter. Kaç senedir teknik direktörlük yapıyor. Şenol Güneş'in, Fatih Terim'in hangi teknik direktörü çıkardığını gördün. Çıkarmıyorlar, izin vermiyorlar. Yeni nesillere ihtiyaç var. Teknolojiyi bilen. O kadar önemli ki. Fatih Terim'le aram çok iyi değil Ben Teknik direktörlük sertifikamı aldım, Terim'e mektup yazdım. Ret geldi. Bir ay yanında staj yapayım dedim, kabul etmedi. Baktım beni istemiyor, Ünal Karamam ümit milliye geçti ben de Rahmetli Cemal Aydın'ı aradım ve bir hafta içinde takımın hocası oldum. Gündüz Tekin Onay'la caminin yanından geçiyoruz, herkes beni selamlıyor. Şaşırıyor, Gündüz ağabey. Otobüs geldi yanımızda durdu, kralım dedi, yollar sana açık. Biz hocamla geçtik bankaya geldik. 3 dakikada çözdüm. 'Oğlum bu nasıl bir sevgi?' dedi. Oğlum, dedi, senin buradaki ömrün en fazla 2 ay. Bu sevgi, Fatih Hoca'yı rahatsız eder dedi.

FATİH TERİM'İ NEDEN ELEŞTİRİYOR?

Terim beni çağırdı, ayıp ettin, benden habersiz geldin' dedi. Nereye gitsen mektup yazdım. Ben de senden bir şey öğrenemeyecek miyim, dedim. Olmaz böyle, dedi, surat astı. Ben gereğini yaparım, dedim. Dilekçe yazdım. Manisa'da oynanacak maça gitmek istiyorum diye cevap ret. Antep'e gitmek istedim, ret. Üçüncü kez de istedim, ret. Oturdum, benim yerime var olan Ünal Karaman'ın 41 milyar maaş aldığı yerde ben 9 milyar aldım. Ünal Karaman 41 milyar alıyor ümit milliye gidiyor ben 9 milyar. Parayı da dert etmiyorum ama bir şeyler öğrenmek suç mu? 

HALK BENİ HALA ÇOK SEVİYOR

Uçaktan inmişim bekliyorum. Vito geliyor biniyorlar, beni almıyorlar. Bu bana yapılıyorsa herkese yapılır Hadi sokağa çıksınlar ama bakalım kime daha sevgi gösteriyorlar? Halkın bana sevgisini, samimiyetini bir görsünler? 

Bu teknik direktör bu egoyla bana yaptıklarını kime yapmaz? Samsunspor'dan ağlayarak gittim. GS'ye gelirken 3 kere gittim, GS'ye gitmek istemiyorum diye, başkan bana, sen burayı aştın, dedi. Bonservimizi verdiler, gittim. FB de GS'ye 4 buçuk milyar verdi. 

AVRUPA'YA GİTMEYE KORKTUM

Yurt dışına gitmeye korktum. Ben köy çocuğuyum, köydeki ineklere bakardım. Buradan güzel bir şey var mı? Buradan gelmiş bir insanın bir anda Avrupa'ya gitmesi mümkün değil. Annem babam benim seçmeli dilimi 72-73'te Almanca yapmış. Biraz öğrenir, Almanya'ya çalışmaya gider diye. Beni Manoca istedi. Şimdi giderdim, diyorum ama hala içimde korku var. O dönem kimse gidemezdi. 

Urla'dan Belediye Başkanı aday adayıydım. Cumhurbaşkanım beni Mersin'e, İzmir'e, Aydın'a yolladı. Ben oralarda öyle güzel ilişkiler kuruyorum. Eşarplı kadınlar beni çevirip, 'Sen Tanju değil misin?' diyorlar. Neden aday olmadığımı hiç konuşmadım.

BİRAZ DEĞER GÖRMEK İSTİYORUM

İzmir'den milletvekilliğine adaylığımı koydum. Ankara'da mülakata gittik. Giren hemen çıkıyor. Ben içeri girdim, kronometreye bastım. Karşımdakiler, 'Sen benim efsanemizsin' dediler. Ben 30 dakika konuştum beni dinlediler. Oradan birine, ben TRT'ye çıkamıyorum, dedim. Siyasi olarak aynı düşüncede değilim. Artık gerçek değerimizi kabullenen bir diğer tarafta olmak istiyorum. Üzülüyorum, değer kıymet bilinmediği için. Öyle büyük paralar bozdurdum ki. Sadece sevgi saygı bekledim. Avrupa Gol Kralı'yım biraz değer ya. 

GOMİS'LE GÖRÜŞMESİ NASIL GEÇTİ?

Galatasaray'la ziyaretim şöyle oldu. Antalya'da arkadaşlarım geldi. GS'ye gidelim dediler. Sabit ağabey var orada, bizi çok seven bir spor adamı. Seçilecek başkana da diyorum, bizim böyle adamlara ihtiyacımız var. Fatih Terim orada olduğu zaman hiçbir futbolcu kulübe gitmiyor. GS'de emek harcamış, başarı yaşamış hiçbir futbolcu gitmiyor.

FATİH TERİM BAŞKAN OLURSA GALATASARAY'I BIRAKIRIM

Fatih Terim, Galatasaray Başkanı olursa ben Galatasaray'ı bırakırım. Bizi çok güzel temsil etti. Çok güzel başarıları oldu ama artık yeter. Artık onun çocuklarıyla torunlarıyla vakit geçirmesi gerekiyor. Bugün Galatasaray başarısızca sebebi Fatih Terim'dir. 

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ MAÇINDA KURAL HATASI VAR MI?

Kural hatası olsa da maç tekrar edilemez. Bu on yılda birdir ya da ikidir. Trabzon yoluna devam ediyor. Ben sezon başında dedim, ya Trabzonspor ya da Fenerbahçe şampiyon olur, dedim. Ben bunları söyledim ama değeri yok. Bunlar haber olmasın, diyorlar. 

ADANA DEMİRSPOR ZAMANLARI

Ankara'dayım. Murat Sancak beni aradı. Adana Demirspor'u alma, dedim. 60-70 trilyon borçları var, dedim. Tekin diye bir arkadaşım var, o da bilir Adana'nın nabzını. Sancak bana 1 ay sonra dedi, ben gidiyorum, genel kurul var, sen de sportif direktörsün. Ertesi gün Adana'ya uçtum. Sportif direktör oldum. Transferler zamanı, Murat Sancak yanımda. Bir de menajer var. Karşımızda da futbolcu. İstediği rakamın yarısından fazlasını istiyor. 

Murat Sancak bana hakkını helal etmiyormuş ya benim adıma Türkiye helal etmeyecek ona hakkını. 

Adana Demirspor'un Sözcüsü aradı bana tek taraflı sözleşmenizi feshettik dedi. Murat Sancak'ın emriyle. Arkadaşım beni aramadı, tek taraflı sözleşmemi feshediyor. Evime bir kağıt geliyor, noterden. Benim bir hafta gitmediğim günleri zabıt tutturuyor, kendisi demişti gelmeyelim bir hafta diye ya, böyle bir dünya var mı? Benim hastalandığım gün, zaten kafalarında kurmuşlar. 5 gün noter tutmuşlar. Bana da mahkemede, Tanju Çolak sportif değil teknik direktördü diyorlar. Mahkemeye gelince böyle diyorlar. Bu kadar yalan yanlış olur mu ya? Benim suçum, vali geliyor, Tanju nerede?, diyor, milletvekili geliyor Tanju nerede?, diyor. Emniyet Müdürü geliyor, beni görmek istiyor. 

Yılmaz Vural'ı görürsem bir tokadı var. Neden küfür ediyor. Küfür edilirse Türkiye'de adam öldürenler var. Beni zor tuttular. Kaç defa özür diledi ama bu kurtuluşu değil. Bu terbiyesizlik. Daha sonrasında Murat Sancak'la hiç görüşmedim. Deseydi, olmuyor, diye. Alnından öperdim. 

ARDA TURAN İLE ARASI NASIL?

Arda'ya saygı duyuyorum. İşini iyi yaptı, öyle ya da böyle Barcelona'ya gitti. Dönüşün de iyi yönetemedi. Herkesin hataları vardır. Şu anda formu yok. Çok kilolu görünüyor ama fit gördüm onu. Beyin çok önemli, kendini futbola vermek çok önemli. Bir kere torpil olur iki kere olur. Hele futbolda hiç torpil olmaz. Arda, benim için son yılların bizi temsil eden... Emre Belözoğlu tebrik edilmeli... Arda için oynamaması daha güzel. Türk insanı hep başarıya bakar, başarısızlıkta bir tekmede vurur. Ben onu tekme vurulmasın diye dedim, teknik direktör yardımcısı ol. Ben dedim, bana hep bir danışsa. Eğer, Arda, bu sezon başı futbolcu değil teknik direktör yardımcısı olsaydı şu anda teknik direktör oydu. 

TRT'ye girmek için girmediğim delik kalmadı. Televizyonda neden yoksun, diyorlar. Vatan hainiyim, galiba. Bu yaşa kadar hep açık sözlü oldum nasıl kapatayım şimdi? İnsanlar benim bu karakterimi seviyorlar. Herkese gerektiği yerde cevap vermemi seviyorlar. 

RIDVAN DİLMEN'E BİRLİKTE PROGRAM YAPMAYI TEKLİF ETTİM

Rıdvan Dilmen mavi boncuk dağıtır, ben dağıtmam. Ona program yapalım, aldığın reyting daha çok olur, dedim. Bunu yaparsak istediğimiz federasyonu biz getiririz dedim. Hayır, kabul görmedik. Her zaman söyledim. Artık dedim, babamız öldü, dedim. Mehmet Yenice, Türk futbolu bilir, çocukluğum onunla geçti. Belgeselimde konuşmazsa da yapacak bir şey yok. Olmaması etik olmaz. Olması gerektiği için etik gereği olması gerektiğine inanmıyorum. 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global izle Haber Global canlı izle buket aydın Buket Aydın haberleri Tanju Çolak