Abdurrahim Albayrak: Galatasaray'ı Gomis yönetemez!

Galatasaray
Abdurrahim Albayrak: Galatasaray'ı Gomis yönetemez!

Galatasaray'ın bir önceki yönetim kurulunda ikinci başkan olarak görev yapan Abdurrahim Albayrak, Bafetimbi Gomis'in kendi dönemlerinde takımdan gönderilmesiyle ilgili yöneltilen eleştirilere, "Burası Galatasaray arkadaşlar, bu kulübü Gomis yönetemez!" yanıtını verdi.

Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurulunda konuşan sarı-kırmızılı takımın eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, Bafetimbi Gomis'in Galatasaray'dan ayrılış süreciyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Albayrak'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Bir Gomis tutturduk gidiyoruz. Burası Galatasaray arkadaşlar bu kulübü Gomis yönetemez! Şampiyon olduk, Gomis'i hocamızın raporu olmadan göndermemiz mümkün değil. Denizli maçı oynuyoruz, final. Penaltı kullanıyoruz. Penaltıyı nasıl laubali şekilde kullandığını açarsınız görürsünüz. Korner kullanırken su içmeye gidiyor. Bunlar yetmiyor, yönetim odasına geliyor, Oytun ve Kaan da yanımda. 'Ben Galatasaray'ı şampiyon yaptım. Bu kulüpte en çok parayı ben alacağım. Feghouli alamaz. Feghouli 3 milyon 850 Euro bin alıyor. Ben 3 milyon 250 bin Euro alıyorum. Benim paramı 4 milyon Euro yapacaksınız.' diyor. Ben de dedim ki, 'Biz hocaya niye para veriyoruz? Tek başına şampiyon yapıyorsun da biz niye 30 futbolcuya para veriyoruz?' Gomis'e 750 bin Euro fark verseydik, 40 futbolcu ertesi gün kapıda olurdu. Bunu yıllardır söylemek istemiyordum ama artık bıçak kemiğe dayandı.. Hiçbir yönetim; mevcut yönetim olsun, bizden öncekiler olsun, bizden sonrakiler de... Ve hiçbir futbolcu, Galatasaray'dan büyük değildir."

2017/18 sezonunda Swansea'dan 2.5 milyon Euro karşılığında transfer edilen Bafetimbi Gomis, sarı-kırmızılı formayla 40 maçta 32 gol - 6 asist'lik performans ortaya koydu ve Süper Lig'de gol krallığı tacını taktı. Galatasaray'ın Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda çifte kupaya uzanmasında büyük pay sahibi olan Fransız golcü, sezon sonunda 6 milyon Euro karşılığında Al-Hilal'e satılmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Abdürrahim Albayrak Bafetimbi Gomis