Suriye'ye yeni harekat sinyali: İşte olası hedefler…

suriye Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri
Suriye'ye yeni harekat sinyali:  İşte olası hedefler…

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye yönelik 5'inci harekatın sinyalini verdi. Açıklamayla gözler tekrar bölgeye çevrildi. Özelikle terör örgütünün aktif olduğu Tel Rıfat ve Münbiç hedefler arasında olduğu konuşuluyor.

Türkiye'nin son 10 yılda güney sınırlarının ötesine gerçekleştirdiği operasyonların isimleri farklı ama amaçları aynı. Suriye ve Irak'tan gelen terör tehdidini engellemek, terörü kaynağında kurutmak, Suriye'de yaşanan insani dramların önüne geçmek. Güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu parçalamak. Terörü kaynağında yok etmek. Bölgede kalıcı barışı sağlamak.

Operasyonların isimleri farklı olsa da amaçları hep aynı oldu. 10 yılı aşkın süredir yaşanan savaştan şüphesiz en çok etkilenen ülke, 911 kilometrelik Suriye sınırına sahip Türkiye oldu. 

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Güney sınırlarımız boyunca 30 km derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz" dedi.

Kamışlı'dan Nusaybin'e roket atıldı. İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 Türk askeri şehit oldu ve terör mevzilerinden Türkiye sınırına yüzlerce taciz ateşi gerçekleştirildi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ARTIK ÜLKEMİZ İÇİNDE EYLEM YAPAMAZ HALE GETİRDİK"

Türkiye, işte bölgedeki tüm bu otorite boşluğunun yarattığı terör örgütleriyle mücadele etmek için, çok sayıda askeri operasyon düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerini artık ülkemiz içinde eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızın güvenliğini terör örgütlerinin bulunduğu yere doğru genişleterek sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Güney sınırlarımız boyunca doğuya doğru yürüttüğümüz harekatlar ve operasyonlar işte bu amaca matuftur" ifadelerine yer verdi.

Türkiye, askeri operasyonlar devam ederken diplomasi masasını da hiç terk etmedi. Soçi ve Astana mutabakatlarıyla, Suriye'deki çatışmasızlık süreçleri desteklendi. Rusya ve İran ile temas devam etti.

TRT Haber'in aktardığı bilgiye göre; yaşanması muhtemel göç dalgalarının önüne geçmek için de güvenli bölgeler oluşturulması, Türkiye'nin masadaki en hassas başlığı arasında yer aldı.

TERÖRDEN ARINDIRILAN BÖLGELERE GERİ DÖNÜŞLERİN YOLU AÇILDI

Afrin'de terörden arındırılan bölgelerde bölge halkı rahat bir nefes aldı, geri dönüşlerin yolu açıldı. Üstelik tüm bu operasyonlar, terör örgütlerine destek veren bazı Batılı ülkelere rağmen yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonlardan vazgeçilmeyeceğini Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bu sözlerle ifade etmişti.

Erdoğan, "DEAŞ'la göğüs göğse çarpışan ve terör örgütünü hezimete uğratan tek NATO müttefikiyiz. PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantılarının işlediği katliam ve etnik temizlik faaliyetlerinin de önüne biz geçtik. Terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla sürecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye terör örgütü Tel Rıfat Münbiç