Sosyal medyadaki '1 milyon Filistinli Türk vatandaşı olacak' iddialarına açıklama

Filistin Binyamin Netanyahu İsrail
Sosyal medyadaki '1 milyon Filistinli Türk vatandaşı olacak' iddialarına açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olarak Türkiye'de yaşayacağı yönündeki iddianın uydurma olduğunu açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Binyamin Netanyahu'dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye'de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde bir görüşmesi veya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun böyle bir açıklaması söz konusu değildir. İddialar tamamen uydurmadır" denildi.

"EVLİLİK KREDİSİ" LİNKLERİNE DİKKAT

Kurumdan yapılan bir başka uyarıda şöyle denildi: "Sahte internet siteleri aracılığıyla “Aile ve Gençlik Bankası” adı altında, vatandaşlarımıza "evlilik kredisi" verileceği vaadiyle dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla sahte internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştır.

Bakanlık ve yetkili resmi kurumların internet sayfaları dışındaki sahte linklerle açılan sayfalara itibar etmeyiniz."

Kaynak: Haber Global TV