Soruşturma emri verildi! Sosyetik adalar mafyanın elinde

Cinayet yunanistan ÖZEL HABERLER Yaşam Haberleri polis Gündem haberleri Organize suç örgütü
Soruşturma emri verildi! Sosyetik adalar mafyanın elinde

Yunan Yüksek Mahkemesi, mühendis cinayetiyle bağlantılı olarak Mikonos ve diğer sosyetik adalardaki mafya yapılanmalarının ortaya çıkarılması için soruşturma emri verdi. Cinayetle birlikte kara para da mercek altında.

Atina'nın zengin semti Psychiko'da karanlık bir cinayete kurban giden inşaat mühendisi Panagiotis Stathis dosyası, geniş çaplı bir organize suç örgütü soruşturmasına dönüşüyor. Yüksek Mahkeme Savcısı Georgia Adeilini, Ege'de dünya sosyetesinin rağbet ettiği Mikonos ile diğer Kiklad adaları ile birlikte Atina ile Selanik kentlerini de içeren mafya ağı hakkında soruşturma emri verdi. Yunanistan'da büyük bir suç örgütünün kara para aklama, cinayet de dahil pek suçun içinde yer aldığı belirtiliyor.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ

54 yaşındaki inşaat mühendisi Panagiotis Stathis ofisinin önünde motosikletli bir saldırganın kurşunlarına hedef olmuş, olay yerinde 20 adet boş kovan bulunmuştu. Atina polisinin soruşturması Ege'nin sosyetik adalarındaki arazi anlaşmazlıkları üzerinde yoğunlaşırken Stathis'in Mikonos'ta gizlice arsa satın aldığı, bu arsa nedeniyle adadan birileriyle arasının açıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında Stathis'in 2021 yılında Mikonos'taki işleri nedeniyle kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığı da belirlendi.

Soruşturma emri verildi! Sosyetik adalar mafyanın elinde - Resim : 1
Mikonos, Santorini, Paros gibi Ege adalarına dünya sosyetesinin yoğun ilgisi, rant kavgaları ve düzensiz yapılaşmayı da beraberinde getirdi. 

"MİKONOS MAFYASI"

Yüksek Mahkeme Savcısı, Stathis'in vahşice öldürülmesinin ardından verdiği talimatta "Mikonos mafyası" ifadesini kullanarak şüphelilerin telefon irtibatı, banka, vergi kayıtları gibi verilerin incelenmesi talimatını verdi. İncelemenin inşaat faaliyeti, gayrimenkul alım ve satımı, kara para aklama, şehir planlama mevzuatına yönelik suçlar ve eski eserlerin korunmasına ilişkin mevzuat, uyuşturucu kaçakçılığı, sahtecilik ve benzeri suçları kapsadığı belirtildi.

ARKEOLOG DÖVÜLMÜŞTÜ

Stathis soruşturması Mikonos'ta yakın geçmişte saldırıya uğrayan başka kişilerin dosyalarını da gündeme getirdi. Polis Mart 2023'te arkeolog Manolis Psarros'un, Kifissia'da vahşice dövüldüğü olayla Stathis cinayeti arasında bağlantı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Psarros'un, Kiklad Antik Eserler Dairesi'nde görevli olduğu bölgedeki kentsel planlama ihlalleriyle ilgilendiği belirlendi.

MİKONOS BAĞLANTISI MI?

Talihsiz haritacı mühendisin infazının faili olarak Yunan vatandaşı bir şüpheli önceki gün tutuklanırken, güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelinin cinayetin hemen ardından scooter ile kaçtıktan sonra saklandığı apartman tespit edildi. Ne tesadüf ki apartmanın kiracılarından birinin, Mikonoslu, emlak alanında faaliyet gösteren tanınmış bir iş adamıyla aile ilişkileri olduğu ortaya çıktı.

Soruşturma emri verildi! Sosyetik adalar mafyanın elinde - Resim : 2
Ege adalarında inşaat ve emlak işleri yapan bazı isimlerin ifadeleri alınıyor. 

ŞÜPHELİ MÜTEAHHİTLER

Kathimerini gazetesinde cinayet soruşturması ve Mikonos mafyası ile ilgili çarpıcı detaylar yer alıyor. Panagiotis Stathis'in, Mikonos'ta uzun yıllara dayanan faaliyeti nedeniyle soruşturmada adı geçen Arnavut asıllı bazı müteahhitlerle ilişkileri vardı. Cinayeti soruşturan polislerin Mikonos'la bağlantılı bütün olayları mercek altına aldığı belirtildi. Bunlardan birinin de gizemli bir yangın olduğu ifade edildi. Ağustos 2023'te adadaki Neo Kosmos adlı yerde yeni açılan bir restoranda yangın çıkmıştı. Yangının kundaklama nedeniyle çıktığında şüpheleniliyor.

KAYITLARA BAKILIYOR

Cinayetin ardından polis, kurbanın eşini ziyaret ederek, Stathis'in son çalışmaları ve soruşturmaya ışık tutabilecek kişiler hakkında bilgi istedi. Bir güvenlik ekibi de bu hafta Mikonos'a gitti. Polis, müteahhitlerin ve adadaki diğer iş insanlarının ifadelerini alıyor. Aynı zamanda 54 yaşındaki kurbanın cep telefonu, tableti ve bilgisayarındaki gizliliğin kaldırılmasına yönelik çalışmalar da tamamlandı. Cinayetle ilgili cevapların mühendisin mesajlarında ve e-postalarında bulunacağı tahmin ediliyor.

[email protected]

Kaynak: Web Özel