Koca: Omicron varyantının hızlı bulaşması tedbirlerde değişikliğe neden olmadı

Sağlık Bakanlığı koronavirüs Türkiye Covid-19 Risk Haritası - Koronavirüs
Koca: Omicron varyantının hızlı bulaşması tedbirlerde değişikliğe neden olmadı

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yayımladığı yazılı açıklamada, vaka artışlarının temel nedenlerinin Omicron varyantının hızlı yayılması ve kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artması olduğunu ve Omicron varyantının tedbirlerde değişikliğe neden olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün akşam 17.00'de video konferans yöntemiyle toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yayımladı.

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yayımladığı yazılı açıklamada, vaka artışlarının temel nedenlerinin Omicron varyantının hızlı yayılması ve kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artması olduğunu ve Omicron varyantının tedbirlerde değişikliğe neden olmadığını söyledi. Yayımlanan yazılı açıklamada Omicron varyantına karşı kişisel tedbirlerin daha büyük önem kazandığına vurgu yapıldı.

Bakan Koca, açıklamasında vakalarda belirgin artışların nedeninin kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artması olduğunu söyledi. Koca, tedbirlerde bir değişikliğe gidilmesine neden olmadığını 

Bakan Koca vatandaşları, kapalı ortamlarda geçirilen sürenin mümkün olan en kısa süreye indirilmesi ve maske kullanımından hiçbir şekilde taviz verilmemesi gerektiği konusunda uyardı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yarından itibaren aşı seçenekleri arasında Turkovac'ın da yer alacağını duyurarak “Önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun hatırlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz.” dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık bakanlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Fahrettin Koca koronavirüs koronavirüs haberleri Türkiye risk haritası