İYİ Parti, Halil Oral'ı disipline sevk etti! Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi

CHP İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu

Gelen son dakika bilgisine göre; İYİ Partili Halil İbrahim Oral, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı konuşma nedeniyle partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. Akşener ve Oral'dan peş peşe 'özür' açıklaması da geldi.

İYİ Parti, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ı disiplin kuruluna sevk etti.

Açıklamada; Yönetmeliğimizin 9,10 ve 12. Maddeleri uyarınca; Parti Grup Disiplin Kurulana sevkine, İYİ Parti TBMM grubu tarafında oy birliğiyle karar verilmiştir denildi.

 

İYİ Parti, Halil Oral'ı disipline sevk etti! Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi - Resim : 1

AKŞENER'DEN "İBRAHİM HALİL ORAL" ÖZRÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Halil Oral'ın kullandığı ifadeler hakkında konuştu. Sakarya'da vatandaşlara seslenen Akşener, "Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi şiddetle reddediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum" dedi.

ORAL'DAN DA 'ÖZÜR' AÇIKLAMASI GELDİ

İbrahim Halil Oral da, Twitter'dan yaptığı açıklamayla özür diledi. Oral, "Bir YouTube kanalında yaptığım açıklamaların yanlış anlaşılması ve kullandığım bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum" dedi. 

Oral, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da konuyu izah etmek amacıyla bir randevu talep ettim. Talebim de olumlu karşılanmıştır" ifadelerini kullandı. 

ORAL NE DEMİŞTİ?

Oral, katıldığı bir programda , Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığıyla ilgili şunları söylemişti: 

"Alevi olması benim açımdan engel değil, ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Türk toplumu açısından Sünni diyeceğimiz Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir saiktir. Alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun yapılmaması bence bir engel değil. Ama Türkiye'nin gerçeklerini düşünüp siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif acından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 60-70'i muhafazakâr ise o zaman ona hitap edebilen rahat oy verebilecekleri bir insan tipi. Ben şu veya bu aday demiyorum."

iyi parti Kemal Kılıçdaroğlu CHP