İl Seçim Kurulu: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

haberglobal.com.tr
DEM Parti Gündem haberleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İBB
İl Seçim Kurulu: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

Son dakika haberine göre, DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adaylığı için başvurunun zamanında yapıldığını bildirdi. İl Seçim Kurulundan yapılan açıklamada ise, DEM Parti'nin İstanbul'da seçime girdiği bildirildi.

Son dakika haberi... 

İBB için başvurusunu zamanında yapmadığına yönelik iddialara ilişkin açıklama yapan DEM Parti, İBB adaylığı için başvurunun zamanında yapıldığını bildirdi. İl Seçim Kurulu DEM Parti'nin İstanbul için adaylarının başvurularının kabul edildiğini bildirdi.

DEM Parti'den yapılan açıklama şu şekilde:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ise, başvurunun 17.01'de yapıldığını ve sorunun çözülmesi için görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 

DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Başvuru, 17.01'de yapıldı, İl Seçim Kurulu ile görüşmeler sürüyor, sorunu çözeceğiz.

İl Seçim Kurulundan yapılan açıklamaya göre, DEM Parti'nin İstanbul adayları için başvurunun kabul edildiği aktarıldı. İl Seçim Kurulu, "DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor" dedi. 

İl Seçim Kurulu konuya ilişkin açıklamasında, "DEM Parti İstanbul adayları için16.55'te başvuru yaptı, incelemeler 17.14'te tamamlanmıştır" dedi.