Son dakika HDP'li Semra Güzel yakalandı

HDP İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li Semra Güzel'in yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li Semra Güzel'in yakalandığını duyurdu.

Semra Güzel'in Edirne'ye giderken yakalandığını duyuran Bakan Soylu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var. HDPKK’lı Semra Güzel enselendi.

Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı."

Mit-Emniyet Ortak Operasyonuyla firari HDP Milletvekili Semra Güzel yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon neticesinde firari HDP milletvekili Semra Güzel 02/09/2022'de İstanbul'da yakalandı.

MİT Başkanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalarda, hakkında çıkan yakalama kararı sonrasında firari durumda bulunan HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel'in terör örgütü PKK/KCK unsurları tarafından yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Adıyaman kırsalında yaptığı operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Boran'ın cep telefonundan, Semra GÜZEL ile silahlı ve samimi fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Mart ayı başında Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırılarak "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçlamasından yakalama kararı çıkarılmıştı.

YAKALANAN HDP'Lİ SEMRA GÜZEL İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLDİ

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan ve Edirne'ye giderken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatının yaptığı ortak çalışma sonucunda, sahte kimlikle Silivri'deki bir dinlenme tesisinde yakalanan Güzel'in emniyete getirilişi sırasında saçının boyalı olduğu görüldü.

Güzel'in tanınmamak için cerrahi maske de taktığı belirtildi.

Öte yandan, Güzel ile yakalanan Aladdin G. ile Fırat D'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Semra Güzel

 

Kaynak: Haber Global TV

Semra Güzel HDP süleyman soylu