Kabine toplantısı başladı! Türkiye'nin gözü bu kararlarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Kabine toplantısı başladı! Türkiye'nin gözü bu kararlarda

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı başladı. Toplantıda koronavirüs tedbirlerine ilişkin alınması beklenen kararlar merakla bekleniyor. Toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Türkiye koronavirüs ile mücadelede yeni bir döneme girerken, artan aşı sayılarıyla birlikte kademeli normalleşmede bazı tedbirlerin kaldırılması da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı'nda kademeli normalleşmede yeni adımların atılması da bekleniyor. 

Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunumu sonrasında kabinenin pandemiye dair alacağı kararları tüm Türkiye'ye ilan edecek.

1 Haziran'da yürürlüğe giren kademeli normalleşme ile sokağa çıkma kısıtlaması saat 22'den sonra olacak şekilde düzenlenmiş, Pazar günleri ise tamamen kısıtlama kapsamında kalmıştı. Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının devam edip etmeyeceği ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yapacağı açıklamayla belli olacak. Hafta içi kısıtlamanın başlangıç saatinin ötelenmesi de seçenekler arasında bulunuyor.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Artan aşılamayla birlikte açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırılması da gündeme geldi. Uzmanlar, hızla devam eden aşılama sayesinde kısıtlamaların esnetileceği görüşünde. Yaz aylarının sonunda da açık havada maske zorunluluğu kalkabilir. Kabine Toplantısı'nda bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Kafe, restoran, mağaza ve tüm dükkanların ruhsatlarında yazan saatler arasında çalışmasına izin verilmesi gündemde. AVM'lerin normal çalışma saatlerine dönmesi, belli yerlere aşı merkezleri açılması ve eczanelerde aşıya izin verilmesi konuşuluyor.

Koronavirüsün ardından dünyayı etkisi altına almaya başlayan delta varyantına karşı ise bazı kısıtlamaların devam etmesi, vatandaşın da yasaklar kalksa bile kişisel tedbiri uzun süre elden bırakmaması istenecek.

FLAŞ İDDİA

Öte yandan, Sabah'ta yer alan iddiaya göre, 1 Temmuz itibarıyla pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması kalkacak. Hafta içi saat 22'den sonra olan kısıtlamanın kaldırılması ya da 24'e çekilmesi de gündemde.

Kaynak: Haber Global TV

kabine toplantısı cumhurbaşkanı erdoğan koronavirüs normalleşme sokağa çıkma yasağı maske zorunluluğu