Erdoğan ile Putin görüştü

Rusya Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Ukrayna
Erdoğan ile Putin görüştü

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; Rus doğal gazının arzı ve Türkiye'de bölgesel bir doğal gaz merkezi oluşturulmasını görüştü. İki lider, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri de ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı. Tahıl koridoru ve amonyak ihracı konularının da değerlendirildiği görüşmede, Rusya tahılının Türkiye’de una çevrilerek ihtiyacı olan Afrika ülkelerine gönderilmesi projesinde somut adımlar masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını yineledi.

KREMLİN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre;  Putin ve Erdoğan, Rusya-Türkiye işbirliğinin daha da kapsamlı bir şekilde geliştirilmesine bağlılıklarını yineledi. Rusya doğal gazının arzı ve Türkiye'de bölgesel gaz merkezinin oluşturulması da dahil olmak üzere enerji sektöründe işbirliği öncelikler arasında sıralandı.

Görüşmede Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşme sürecini de ele aldı.

Erdoğan ve Putin, Ukrayna çevresindeki duruma ilişkin görüş alışverişini devam ettirdi. Türkiye’nin inisiyatifiyle Rusya ve Ukrayna'nın insan hakları komiserlerinin Ankara'da yaptıkları son görüşmeler dikkate alınarak başta yaralılar olmak üzere esir değişimi konusuna değinildi.

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin