Ege ve Akdeniz'de deprem fırtınası sürüyor! Gece yarısı korkutan deprem

Gündem haberleri son dakika Son depremler Deprem
Ege ve Akdeniz'de deprem fırtınası sürüyor! Gece yarısı korkutan deprem

Ege ve Akdeniz'de meydana gelen depremler devam ediyor. Gece yarısı İzmir ve Çanakkale'de 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Uzmanlar bölgedeki depremlerin süreceğini belirtiyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre,  Çanakkale'nin Ayvacık ve İzmir Kuşadası'nda 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

"DEPREM FIRTINASI SÜRECEK"

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremlerin Buca-Gölet çevresinde meydana geldiğini söyledi. Bu depremlerin, Tuzla fayının kuzeydoğu ucunda çok sayıdaki fay demetinden kaynaklandığına dikkat çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Bu depremler, Buca ile Kısıkköy arasında dağılım sunuyor. 5 Kasım 2022'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremden beri 2,5 ay boyunca deprem fırtınası şeklinde gelişti. 'Deprem dizisi' dediğimiz, kesikli bir deprem döngüsüne dönüştü. Bu bölgede Buca fayı ile Kısıkköy fayı arasındaki 4 fay parçası birlikte çalışarak, bu depremlere neden oluyor. Doğanbey-Orhanlı-Gaziemir hattı boyunca uzanan Tuzla fayı, Gaziemir-Adnan Menderes Havalimanı'ndan itibaren Buca ve Kısıkköy'e doğru saçaklanarak kollara ayrılır. Geometrik olarak çiçeğe benzediği için jeolojik anlamda 'çiçek yapısı' adı verilen bu yapı içindeki faylarda kırılma başladığı zaman deprem fırtınasına dönüşüyor. Bu nedenle bu bölgede biriken stres boşalıncaya kadar deprem fırtınası devam edecektir. Bu tür olaylar bazen büyük bir depremin oluşmasına engel olabildiği gibi yeni bir ana şok olarak da gerçekleşebilir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Ege akdeniz deprem son depremler AFAD son dakika