Son dakika! Düzce'de 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi

Son depremler son dakika Deprem düzce Gündem haberleri

AFAD'dan gelen son dakika bilgisine göre, Düzce'de 4.2 şiddetinde deprem yaşandı.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Düzce'de 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.49'da merkez üssü Düzce olan 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Son dakika! Düzce'de 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi - Resim : 1

Depremin, 16,47 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

VALİ CEVDET ATAY'DAN DÜZCE'DEKİ DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Düzce Valisi Cevdet Atay, 4,2 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar kendilerine herhangi bir olumsuzluk ulaşmadığını, ekiplerin sahada incelemelerini yaptığını bildirdi.

Atay,  saat 22.49'da merkez üssü Düzce olan 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsattı.

112 Acil Çağrı Merkezine ulaşan herhangi bir ihbarın bulunmadığını bildiren Atay, "Sadece panikleyip dışarı çıkan vatandaşlarımız oldu. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bizlere ulaşmadı. Ekiplerimiz sahada incelemelerini yapıyorlar. Düzceli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu.

Son dakika! Düzce'de 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi - Resim : 2

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Düzce 4.2 büyüklüğündeki depremle sallandı. Çevre illerden de hissedilen depremde kent merkezindeki binalar sallanınca vatandaşlar evlerinden sokağa indi. Birçok vatandaş deprem sonrasında sokağa dökülürken, çok korktuklarını ve sarsıntı biter bitmez sokağa indiklerini dile getirdi.

Son dakika! Düzce'de 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi - Resim : 3

BOLU'DA DA HİSSEDİLDİ

Bolu’da da hissedilen depremde vatandaşlar korkuyla evlerinden dışarı çıktı. Namaz kıldığı sırada depremi hisseden Şerife Aşık, “Tam oturdum. Birden sallandı. Korktum. Hemen içeri girdim. Eşim de duymuş. Çocukları aradım hemen. Onlar da duymuşlar. Biz dışarı çıkıyoruz, dedim. Allah büyüğünü yaşatmasın” dedi.

Son dakika! Düzce'de 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi - Resim : 4

1999 depreminde askerde olduğu için ilk kez deprem yaşadığını belirten Murat Babayiğit, “Televizyon izliyordum. Birden sallanmaya başladı. Son katta oturuyorum. Elbiselerimi giydim ve dışarı çıktım. Tekrar girmeyi düşünmüyorum” diye konuştu. Depremin ardından evinden çıkan başka bir vatandaş ise "Evde televizyon izlerken böyle bir olay yaşadık. Eski günleri hatırladık. Rabbim bir daha bu ülkeye deprem yaşatmasın. Her an bunun bilinciyle yaşamalıyız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Diğer

AFAD deprem son dakika Düzce