Dışişleri: İsveç'in NATO üyeliği için ikna edilmeliyiz

NATO Türkiye Fuat Oktay Dışişleri Bakanlığı İsveç
Dışişleri: İsveç'in NATO üyeliği için ikna edilmeliyiz

Son dakika haberine göre, Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili açıklamasında, "Herkes TBMM'nin iradesini ciddiye almayı öğrenmeli. İsveç'in üyeliği için ikna edilmeliyiz" dedi.

Son dakika haberi...

Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili açıklamasında, "Herkes TBMM'nin iradesini ciddiye almayı öğrenmeli, İsveç'in üyeliği için ikna edilmeliyiz" ifadelerine yer verdi. 

KOMİSYON GELECEK HAFTA NATO'YA KATILIM PROTOKOLÜ İÇİN TOPLANABİLİR

İsveç'in NATO'ya katılım süreciyle ilgili Dışişleri'nden açıklama geldi. 

 

Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, İsveç'in NATO'ya katılım sürecine ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: 

“İsveç’in bazı hukuki adımlar attığının farkındayız. Fakat bu adımların terörizmin finansmanı ve terör örgütünün insan temini gibi konularda uygulama aşamasına geçtiğini görmek zorundayız.

Önümüzdeki hafta Dışişleri Komisyonu İsveç'in NATO'ya katılım protokolü için toplanabilir. Katılım protokolü iyi niyet göstergesi olarak bu oturumda genel kurula sevk edilebilir.

BU KARARI VERMEK KOMİSYON ÜYELERİMİZİN İRADESİ

Bu kararı vermek komisyon üyelerimizin iradesi olacak. Fakat meclis genel kurulundan taslağın geçmesi için karşı taraftan bazı adımlar bekliyoruz.

HERKES TBMM'NİN İRADESİNİ CİDDİYE ALMAYI ÖĞRENMELİ

Biz bu konuyu herhangi başka bir konuyla ilişkili görmüyoruz. Muhataplarımızdan da aynı yaklaşımı bekliyoruz. Herkes Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesini ciddiye almayı öğrenmeli. Bizim de ikna edilmeye ihtiyacımız olduğunu öğrenmeleri gerekiyor.”

 

 

Kaynak: Haber Global TV