Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe müjdeler! Konut alımında 3 ayrı destek paketi... "Dar gelirlinin alım gücü yükseltilecek"

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe müjdeler! Konut alımında 3 ayrı destek paketi... "Dar gelirlinin alım gücü yükseltilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik gelişmeler ve sığınmacı krizi başta olmak üzere birçok önemli konuya değinen Erdoğan, konut alacaklara ve emlak sektörüne 3 ayrı müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik gelişmeler, hayat pahalılığı ve sığınmacı krizi başta olmak üzere yurttan ve dünyadan birçok önemli gelişmeden bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut alacaklara ve emlak sektörüne de 3 ayrı müjde verdi. 3 yeni destek paketini açıklayan Erdoğan, müjdeleri peş peşe duyurdu. 

Öte yandan Erdoğan, Temmuz ayında yapılacak enflasyon artışları ile dar gelirli vatandaşların alım gücünün yükseltileceğini de bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Dünyanın sallantı bu sürecinde Türkiye rotasından sapmadan yoluna devam ediyor.

20 yıldır inşa ettiğimiz güçlü altyapıyla 2023 ve 2053 hedeflerimizle kendi yol haritamıza bağlı kalmayı başardık. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından kurulan küresel yönetim kökünden sarsılırken biz sahip olduğumuz birikimi reformlarla canlandırdık. 

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını adım adım yürütüyoruz. Gelişmiş ülkelerin bile çaresiz kaldığı sınamaları, Türkiye'nin en az zararla geride bırakması birilerinin canını sıkıyor.

Ülkemizin bağrına yerleştirilmiş bir bomba olan FETÖ ihanet çetesini milletimizle tepeledik. 

Ülkemizi vesayetin boyundurluğundan halkımızla birlikte kurtardık.

Ekonomimizi hedef alan tehlikeleri, milletimizle birlikte kovduk.

Küresel salgın koronavirüsü hep beraber el ele yok ettik.

Sınırlarımıza dayanan tacizleri sınır ötesi harekatlarla milletimizle birlikte püskürttük.

TEMMUZ AYINDA ENFLASYON ARTIŞIYLA ALIM GÜCÜ YÜKSELTİLECEK

Dar gelirli insanlarımızın alım güçlerindeki düşüşün farkındayız. Bu çerçevede yıl başında asgari ücretten geniş bir alana yayılan ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha yükselteceğiz.

Ekonomi programımızın temelinde istihdamı geliştirmek vardır. Çalışmak isteyen hiçbir insanımızın ailesinin karşısında boyu bükük kalmamasını sağlayacak şekilde çalışıyoruz.

Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımların meyvelerini toparlama zamanıdır. 

Türkiye, ihracatı ithalatını geçen bir ülke konumundadır.

STOKÇULUK VE FAHİŞ FİYATLARA CEZALAR ARTIYOR

Enerji fiyatlarında 10 kata varan artışlar ürün maliyelerinde de artışa neden oldu.

Açgözlülük ve fırsatçılıktan kaynaklanan fiyat artışları hukuki değil, ahlaki meseledir. 

Stokçuluk ve fiyatları etkileme suçu ile ilgili cezaları yükseltiyoruz. 

Bankacılık sektörünün verdiği kredilerle vatandaşlarımız ev sahibi olmuştu. 

EV SATIN ALACAKLARA VE KONUT ÜRETİCİLERİNE 3 MÜJDE BİRDEN

Fahiş fiyatlar ve tedarik sorunları nedeniyle konut inşasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Bu nedenle, konut finansmanı konusunda üç ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz. İlk ve tek konut sahibi olacaklara 2 milyona kadar değere sahip satın almalar için 10 yıl vadeli aylık yüzde 0,99 faizle konut kredisi sağlanacak.

Konut değerinin en az yarısı 1 nisan 2020 tarihinden önce açılmış döviz hesaplarının bozulması ve fiziki altınların bozdurulması ile alınabilecek. 10 yıl vadeli yüzde 0,80 faizli konut kredisi verilecek. 

TOKİ'YE 30 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN 

Asgari yüzde 40 tanımlanmış projelerin bir an evvel satılması için bir kaynak ayırdık. Konut fiyatlarının internet sitelerinde sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız bundan yararlanabilecek. Böylece fiyatların dengeye gelmesini hedefliyoruz. TOKİ ile yürüttüğümüz düşük fiyatlı sosyal konut projelerine de hız veriyoruz. Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için TOKİ'ye 30 milyar liralık finansman sağlayacağız. Küçük müteahhitlere kolaylıklar sağlayacağız. 

YENİ PASAPORTLAR İÇİN ALTYAPI HAZIR

Çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanı zorlanan pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk. Yeni pasaportlarımızın sayfaları tarihi yapılarla başlayıp son buluyor. Yeni pasaportlarımız Ağustos ayı itibarıyla vatandaşlarımıza verilmeye başlanacak. 

3 MİLYON 700 BİN SURİYELİ KARDEŞİMİZ KARDEŞİMİZDİR, SAHİP ÇIKACAĞIZ

Bin yıllık vatanımız Anadolu, çeşitli sebeplerle farklı coğrafyalara kucak açmıştır. Balkanlardan Kafkasya'ya hayatı tehdit altına giren tüm kardeşlerimiz yönünü Anadolu'ya çevirmiştir. Hep birlikte vatanımızı, ezanımızı korumak, istikbalimizi korumak için çalıştık. Gerektiğinde Çanakkale'den istiklal harbine canımızı vermekten kaçınmadık.

Başı derde düşen kardeşlerimize kapılarımız hep açık oldu. Bay Kemal 'Bunları geldikleri yere göndereceğiz' diyor. Bunları yapamayacaksın, yapmaya da gücün yetmez. Zira biz ensar kültürüyle yetiştik, muhacir kültürünün ne olduğunu iyi biliriz. 3 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimizdir, bu kardeşlerimize sahip çıktık ve sahip çıkacağız. 

Bugüne kadar ülkemize gelen Suriyelilerden 500 bini güvenli bölgelere dönüş yaptı. 

SURİYE'DE 13 AYRI NOKTADA 200 BİN KONUT İNŞASI

Suriye topraklarında 13 ayrı yerde gereken tüm altyapıya sahip 200 bin yeni konut inşa edilmesini sağlıyoruz. 

57 bin briket evin inşasını tamamladık, bu sayı 100 bine kadar çıkacak.

1 milyondan çok daha fazla sığınmacı, dönmeye gönüllüdür. 

Çalışmalar ilerledikçe bu sürecin ayrıntıları ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız. 

Tüm dünyanın sırtını döndüğü bir trajedinin çözümünde önemli merhale Türkiye'nin öncülüğünde tamamlanmış olacak.

Bazı Batılı ülkeler Suriye'deki terör örgütlerine tırlar dolusu silah gönderdi. 

UKRAYNALI SIĞINMACI SAYISI 100 BİNE ULAŞTI

Ülkemiz içindeki Suriyeli sığınmacılar ile diğer statülerde yaşayan sığınmacıları yakından takip ediyoruz. Sınır dışı edilen Suriyeli sayısı 20 bini, diğer ülke vatandaşlarından ise 21 bini geçmiştir. 2016'dan bu yana 320 düzensiz göçmeni gönderdik.

Afganistan başta olmak üzere istikrarsızlığın yaşandığı her yerde benzer tablolar ortaya çıkmıştır. Diğer gelişmiş ülkelere olduğu gibi bize de bir insan akını mevcuttur. Düzensiz göçmenlerin önemli bir bölümünün hedefi buradan Avrupa'ya geçmektir.

UKRAYNALI SIĞINMACI SAYISI 100 BİNE ULAŞTI

Ülkemize gelen Ukraynalı sayısı 100 bine yaklaştı. Sığınmacı sorunu tüm dünyanın meselesidir. 

Gençlik kamplarına başvurular başladı. Yaş sınırını talepler üzerine 25'e yükselttik. Gençlerimizi kamplara katılmaya davet ediyoruz. Cumartesi günü Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışını yapacağız. Bu açılış töreninde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bizimle olacaktır ve açılışı birlikte gerçekleştireceğiz. 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti AK Parti haberleri kabine toplantısı Kabine sonrası açıklama