Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına ilişkin soruyu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da cuma namazının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusuna da yanıt verdi. 

Aşılamayla ilgili olarak Erdoğan, "Şu anda 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz aşılamada. Aşılamada da kademe sistemi yaş gruplarına göre getiriyoruz. Biontech'ten gelen bir miktar aşı var. Sinovac'tan bir miktar aşı geldi, geliyor. En yakın zamanda (BioNTech'in kurucuları) Uğur Bey (Şahin) ve eşi (Özlem Türeci) de misafirimiz olacaklar. Şu anda Diyarbakır'da aşılamadaki isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz" dedi. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

"Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Şu anda onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Tatil süreci sanki 10 ile 9 gibi bu arada dolaşıyor. Bunu en azından millete seslenişte duyuracağım" diye konuştu. 

AFGANİSTAN GÖRÜŞMELERİ

Afganistan görüşmeleriyle ilgili olarak Erdoğan, "Türkiye'nin görev alanı ne olacak, neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz bunların kararlarını aldık. NATO müzakerelerinde Biden ile gerek birebir gerek heyetler arası görüşmelerde bunları görüştük, konuştuk ve en ideal şekliyle Afganistan'daki adımı atmış olacağız" dedi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

9 Temmuz 2018'in, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulanmaya başladığı tarih olmasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor. Türkiye, bu sistemi yakalamakla çok daha verimli neticeler almaya başlamıştır" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber