Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyarbakır Anneleri açıklaması

Diyarbakır Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Biz bugün Diyarbakır'a sadece açılış ve ziyaret için gelmedik. Bugün buraya aynı zamanda Diyarbakır'ı dinlemek, Diyarbakırlılarla istişare etmek, kavlimizi yenilemek için geldik. Diyarbakır İl Başkanımıza ve il yönetimimize bizlere böyle bir imkan sundukları için teşekkür ediyorum. 

DİYARBAKIR ANNELERİ

Camimizin eski görkemine kavuştuğunu biz de yerinde görmüş olduk. Diyarbakır annelerinin misafiri olacağız. Diyarbakır anneleri evlatlarına ulaşmak için açtıkları bayrakla korku duvarlarını yıktılar. Bu cesur anneler 688 gündür mücadeleleriyle ülkemizdeki sözde insan hakları kuruluşlarının iki yüzlülüğünü gösterdiler. Diyarbakır anneleri, açtıkları bayrakla hem korku duvarlarını yıktılar hem de bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının kalleş yüzünü deşifre ettiler.

"DOĞU MASASI" TEPKİSİ

Demokrasimizi güçlendirecek, insanlarımızın kardeşliğini perçinleyecek tek bir önerileri, sözleri yok. Sadece milletten ve milletin değerlerinden kopuk değiller, ülke ve bölgenin gerçeklerinden habersizler. Neymiş Doğu masasıymış. Neredeydiniz? Biz bugüne kadar ne doğudan koptuk, ne güneydoğudan koptuk, devamlı buralarda olduk. Ülkemiz sınırları içinde ve dışında yürütülen mücadeleden habersizler. At gözlüklerinden sadece kendi sığ dünyalarını görüyorlar.

Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Biz sırtımızı birileri gibi şu veya bu terör örgütüne değil, halkımızın iradesine yaslıyoruz. Biz gücümüzü silahtan değil, şiddetten değil, 40 yıldır yanımızda dağ gibi duran aziz milletimizden alıyoruz. Ülkemize yönelik yurt dışı mahreçli yeni planların devreye alındığını görüyorum. Son günlerde CHP'li siyasetçilerin artık hezeyana varan beyanlarında çok ciddi bir artış yaşanıyor. Şimdi de organize suç örgütlerinden, karanlık sosyal medya mecralarından medet ummaya başladılar. 

Farklı sebeplerle teşkilattan ayağı soğuyanlar olabilir. Bize düşen en önemli görev bu kardeşlerimizle iletişim kurarak gerekirse ayağına giderek davamıza kazandırmaktır

Bu partinin çatısı altında, terörü ve şiddeti övmediği sürece her türlü fikre, her türlü düşünceye, meselesi millet ve memleket olan herkese yer vardır.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber