Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail kararına ilk yorum: Memnuniyetle karşılıyorum, sürecin takipçisi olacağız

HaberGlobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan İsrail
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail kararına ilk yorum: Memnuniyetle karşılıyorum, sürecin takipçisi olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lahey'de İsrail için verilen ilk kararı değerlendirdi. Erdoğan, "Memnuniyetle karşılıyorum, sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail hakkında verilen ilk kararı değerlendirdi. Erdoğan, ihtiyati tedbir kararını değerli bulduğunu belirterek "Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Uluslararası Adalet Divanında Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum.

Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan bu kararın; İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden gerçekleştirdiği saldırılarının artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz.

Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."