Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB Başkanı İmamoğlu'na: Her şeyi bitirdin, şimdi pazarcıya mı geldi sıra?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Bir pazarcıyla tartışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyi bitirdin, şimdi sıra pazarcıya mı geldi?" dedi.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Bir pazarcıyla tartışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Her şeyi bitirdin, şimdi sıra pazarcıya mı geldi?" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

-7 Mayıs tarihinde tarihe geçen bir miting gerçekleştirdik. Atatürk Havalimanında 1 milyon 700 bin kardeşimiz toplandı, birilerine korku bize de aşk, sevda verdi. Tek yürek olduğumuz mitingin rüzgârıyla sandığa koştuk, yüzde 87 üzerinde katılımla dünyaya örnek bir demokrasi örneği verdik. Sandığa giden her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum. Esenler, milletvekili seçimlerinde İstanbul birincisi oldu, Cumhurbaşkanlığında da Avrupa Yakasının birincisi oldu. Milletin iradesinin başımızın üstünde yeri var. İlk turda rakiplerimize hatırı sayılır bir fark attık. Millet, 323 Cumhur İttifakına vererek aslında hangi irade tarafından yönetilmek istediğini de beyan etti. 

-Bay bay Kemal sen ne yapacaksın, bir defa sırtını parlamentoya dayamadıktan sonra ne yapacaksın, Esenler sana yol vermedi. İnsanımız, istikrar sürsün, Türkiye büyüsün diyor. Şimdi önümüzde kritik bir imtihan olan ikinci tur var. Bu pazar yine sandıklara gidrek yarım kalan işimizi çok daha güçlü şekilde tamamlayacağız. Yasama ve yürütmenin iş birliği içinde çalışmasını sağlayacak şekilde oy kullanacağız, burada bir çift başlılık olmasına izin verebilir miyiz?

Siyaset kurumu eser ve hizmet yerine kriz üretiyordu

-Anayasa kitapçığını fırlatıp milletin milyarlarca lirasına mal olanlarla birlikte yürüyor. Ömrü iki üç ayı bulmayan, haftalar boyunca hükümetin kurulmadığı zamanlar gördük. Siyaset kurumu eser ve hizmet yerine sürekli kriz üretti. Ne zaman yargı, yasama, yürütme uyum içinde çalıştı ülkemiz güç kazandı. Ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendiğimiz 2002'den beri bunu başardık, Batı bunu hazmedemedi. Bütün dergilerde Erdoğan'ı yıkmak lazım dediler. 

-Uzun zaman sonra vatandaşımız hak ettiğimiz hizmetlere kavuştu. Türkiye hayal dahi edilemeyen yerlere bizimle geldi, demokrasimiz en güçlü konuma bu dönemde çıktı, terörle en başarılı mücadele bu dönemde verildi, küresel siyasette ülkemizin ağırlığı bu dönemde arttı. Kürt ve Alevi vatandaşlarımızın hakları en çok bu dönemde verildi. 

-Bu iklimin zedelenmesine Pazar günü müsaade etmeyeceğiz değil mi? Bu kardeşinizle durmak yok, yola devam diyeceğiz. 28 Mayıs'ta doğru adamla yola devam diyor muyuz, sandıkları patlatıyor muyuz?

Esenler'de son 10 yılda 60 bin konutu dönüştürdük

-Esenler'e bakan İstanbul'u görür, İstanbul'a bakan Türkiye'yi görür. Burada ayrılık gayrılık, kimliklerden dolayı ötekileştirmek yok, burada hizmet ve huzur var. Kardeşlik, birlik ve beraberlik var. Kentsel dönüşümde önemli mesafeler aldık, son 10 yılda 60 bin konutu yeniledik, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini burada yapıyor. İstanbul'un ilk ve en büyük millet bahçelerinden 15 Temmuz Millet Bahçesi hizmete girdi.

Depremzedeleri CHP zihniyetinin insafına bırakmayacağız

-Deprem bölgesinde de Esenler'in önemli çalışmaları olduğunu biliyorum. Birileri sırf bekledikleri sonuç çıkmadı diye depremzedeleri kapı dışarı ederken biz ayrım yapmadan tüm depremzedelere yardım ediyor. Ekim Kasım'dan itibaren bölgede konut teslimlerine başlıyoruz, hiçbir kardeşimizi muhtaç etmeyeceğiz, hele hele CHP zihniyetinin insafına bu insanları terk etmeyeceğiz.

Bölücü örgütün uzantılarından FETÖ'ye kadar herkesle pazarlık yaptılar

-Önlerine kim gelirse hakaret ediyorlar, tüm değerlerini çiğneyip her türlü rezilliği sergilediler, bölücü örgütün uzantılarından FETÖ'ye kadar herkesle pazarlık yaptılar, toplam oyları yüzde 1'i zor bulan partilere 40 vekil verdiler. Pazar günü savaş alanına dönecek, senin bu kadar milletvekilin varken 40 tanesini, güya hesap uzmanısın, nasıl bunlara verdin, bunun hesabını soracaklar. Biz meydanlar ne diyorsa onu yaparız.

Her şeyi yaptılar ama bir kez olsun milli bir tavır takınamadılar

-FETÖ'cülerin tekrar kamuya doldurulması için her türlü sözü verdiler. Selo'yu bırakmak istiyorsanız bana oy verin diyor, kim bu? Diyarbakır'da benim 51 kardeşimin ölümüne neden olan bir terörist. Benim Kürt kardeşlerim bu Kılıçdaroğlu'na inşallah gereken dersi verecek mi, size güveniyorum çünkü bu ihanet, hakarettir. Her şeyi yaptılar ama bir kez olsun milli bir tavır takınamadılar. 

-PKK'dan Kılıçdaroğlu'na açık destek, daha ne olacak, bay bay Kemal sen teröristlerle birliktesin, benim milletim teröristlerle birlikte olanlara geçit vermez. Talimatı bay bay Kemal, Kandil'den alıyor, Pazar günü Kandil'den talimat alan bay bay Kemal'e yol veriyor muyuz, emekli ediyor muyuz, size güveniyorum, bunlara hak ettikleri dersi sandıkta vereceğinize inanıyorum. Milletin akıl ve ferasetiyle alay edilemeyeceğini tekrar hatırlatacağız.

-Ülke yönetmek, Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni dünyada hakkıyla irade etmek herkesin harcı değildir, bunun için çelik gibi irade gerekir, bu vatanı herkesten ve her şeyden daha çok sevmek gerekir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toplantılarında bile bayrağımızı kullanmıyorlar, bu HDP işte böyle, bay bay Kemal de bunlarla birlikte. 

Terör örgütlerinin siyaseti işgal etmesine izin vermeyelim

-İstemediğiniz adayın sürekli tıpış tıpış denilerek dayatılmasını istemediğinizi de biliyorum. Birileri sizin iradenizin çantada keklik olmadığını bilsin, terör örgütlerinin siyaseti işgal etmesine izin vermeyelim, görüşlerimiz farklı olsa da ülkemizin geleceği ve bekası konusunda aynı geleceği paylaşıyoruz. 

-Biz sırtımızı halkımıza yaslıyoruz. Sizden aldığımız cesaretle azim ve kararlılıkla ilerliyoruz. 

-1 yıl boyunca doğal gazımızın yüzde 25'ini inşallah yine ücretsiz vereceğiz. 

-Terörü ancak biz bitiririz, bay bay Kemal ancak terörü artırır. 

İmamoğlu'na: Her şeyi bitirdin şimdi pazarcıya mı geldi sıra?

-Sadece yaptıklarımız bile bizimle ve diğer adayla aramızdaki vizyon farkını ortaya koymaya yetiyor. Bay bay Kemal'in referansı nedir, İstanbul'da büyükşehir belediyesi onun partisinden değil mi, yaptıkları bir şey var mı, bir yağmur oluyor sel alıp gidiyor, başkan nerede Bodrum'da, İsviçre'de kayakta. Dün de işte ne yaptı, bir tane pazarcıyla kavga ediyor, her şeyi bitirdin, şimdi pazarcıya mı geldi sıra, sonra da tutup zabıtalarla karakola götürüyor, ne oldu onlar da bıraktı. Böyle bir belediye başkanlığı olmaz. Belediyeyi bıraktı gitti Van'da siyaset yapıyor. Hem de PKK'nın işaretini yapıyor, hanım bir yanda kendi bir yanda.

2 milyon 250 bin EYT'li kardeşimizin talebini karşıladık 

-Ekrem'ini de bay bay Kemal'e de Pazar günü gereken dersi vermeliyiz. Onlar kavga ederken biz Togg'un teslimatına başladık. TCG Anadolu'yu donanmaya teslime tetik. Adını Kaan koyduğumuz uçağı tanıttık, kamuda maaşlarda artışa gittik, emekliye ikramiyeyi 2 bin TL'ye çıkardık, EYT 2 milyon 250 bin kardeşimizin talebini karşıladık. 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri Esenler Ekrem İmamoğlu