Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Arda Güler' örneği

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Arda Güler Real Madrid
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Arda Güler' örneği

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı açılışında önemli açıklamalarda bulundu. "Gençlerimize güvenmeli ve onların geleceğine yatırım yapmaktan asla vazgeçmemeliyiz" diyen Erdoğan, Arda Güler'in güzel bir örnek olduğunu söyledi.

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

-Futbol akademisinin hizmete girmesiyle Başakşehir'in grafiği daha da yükselecektir. Başakşehir Futbol Kulübü eşine az rastlanır başarılara imza attı. Adını Trük futbolunun devleri arasına yazdırdı. İki kez Türkiye Kupası finali oynadı, ülkemizi uluslararası turnuvalarda da temsil etti. 

-Gençlik yıllarında sporla ilgilenmiş, bugün de düzenli spor yapan bir Cumhurbaşkanıyım. Ülkemizin her alandaki sporda başarılarını artırmaya önem veriyorum. Kulüplerimizin başarıyla kıvanç duydum. Kulüplerimizin yanında olmaya çalıştık, hakkaniyetli çizgimizi koruyacağız. 

-2024-25 sezonunda tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. tüm kulüplerimizin oynayacakları maçlarla, futbol aşkıyla gönülleri coşan milletimize bir futbol resitali yaşatacaklarını biliyorum. Futbola husumetin, holiganlığın, kavganın ve ideolojinin girmesi sporun ruhuna zarar verir. Elbette herkesin tuttuğu bir takımı vardır. 

-Sporun birleştiren, kaynaştıran, birliğimizi perçinleyen rolüne bugünlerde çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Milyonların ilgiyle takip ettiği sporcularımızın da sorumlu davranarak topluma ve gençlerimize örnek olmasını istiyoruz. 

-Futbol camiamız son 22 yılda Türk sporuna sağladığımız güçlü desteğin en yakın şahididir. Ülkemizin spor altyapısını komple yeniledik. Temel sıkıntılardan biri stadyumlara sahip olmamalarıydı. 2002'de göreve gelir gelmez bu sorunu çözmek için kolları sıvadık. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda aralarında olduğu 38 stadın çalışmasını tamamladık.

-277 olan stat sayımızı 346'ya yükselttik. 595 futbol sahasını 2,5 kar artışla 1365'e çıkardık.  372 olan spor salonu sayısı 3 kat artışla 904'e yükseldi. 2002'de 9 gençlik merkezi vardı, bugün 508 gençlik merkeziyle evlatlarımıza hizmet veriyoruz. 4421 spor tesisine ulaştık. Türkiye'nin dört bir yanını spor alanlarıyla donattık. Kulüplerimize spor toto ile önemli gelir sunduk. 

-Bankalar Birliği anlaşması ile kulüplerimizin mali sürdürülebilirliğini devam ettirmesini sağladık. Elini vicdanına koyan herkesin teslim edeceği husus şudur, Cumhuriyet tarihimiz boyunca sporun her dalında en güçlü desteği veren iktidar bizim iktidarımızdır. 

-Tarihsel olarak güçlü olduğumuz dalların yanı sıra uzun yıllar kısıtlı varlık gösterdiğimiz alanlarda da sporcularımız başarı gösteriyor. Önümüzde halen kat etmemiz gereken mesafe olduğunun farkındayız. 

-Başarılarımızın kalıcı olabilmesi için sadece çok çalışmamız değil zihniyet değişikliğine de gitmemiz gerek. Günümüzde futbol sadece sahada oynana bir müsabaka olmaktan çıktı. 10 sene önceki şartların çok ötesinde bir yapı ile karşı karşıya olduğumuz gerçeği var, ülke futbolunu buna göre uyarlamak zorundayız. Kararlılıkla üstüne gitmemiz en önemli mesele mali meseleler. Türk futbol taraftarı özverili, taraftar, takımına sahip çıkma konusunda üzerine yerine getiren bir taraftar grubudur.

-Gençlerimize güvenmeli ve onların geleceğine yatırım yapmaktan asla vazgeçmemeliyiz. Arda Güler'in başarısı güzel bir örnek oldu. Altyapının önemini ortaya koydu.